Mosterd gehaktballetjes met een vleugje citroen

recept citroen mosterd gehaktballetjes
Op zoek naar een heerlijk smeuïg gehaktballetje, dat net even anders dan anders is? Probeer dan eens deze mosterd gehaktballetjes.

Deze mosterd gehaktballetjes zijn ondanks de flinke aanwezigheid van mosterd niet scherp. De mosterd geeft het wel een heerlijke smaak en zorgt ervoor dat het geheel lekker smeuïg wordt.

Paneermeel is iets wat ik nooit kan vinden in de supermarkt. Ik heb namelijk geen flauw idee waar het ligt en waar ik zou moeten zoeken. Op één of andere manier denk ik altijd dat het bij de soepen of de pasta moet liggen. Vervolgens koop ik het te weinig om te onthouden waar het lag in de supermarkt. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor kant-en-klaar paneermeel. Mijn favoriet op het moment zijn Italiaanse broodsticks, die ik vervolgens tot kruimels stamp in een vijzel. Je zou ook beschuit of gewoon oud brood kunnen gebruiken.

recept citroen mosterd gehaktballetjes

Benodigdheden Mosterd gehaktballetjes

250 gr gehakt
1 middelgroot ei
1 flinke eetlepel mosterd
citroenrasp van halve citroen (van de schil dus!)
1 eetlepel bieslook
zout & peper naar smaak
1 à 2 handjes paneermeel (of een aantal fijngemalen soepstengels!)

Bereiding Mosterd gehaktballetjes

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Meng het gehakt met alle ingrediënten, op de paneermeel na, goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de paneermeel toe, tot je een goede bal kan vormen van het gehakt.
    3. Rol het gehakt in balletjes en bak deze in een pan met wat olie en boter (of één van beide), tot de buitenkant mooi bruin is. Schud regelmatig met de pan, zodat de balletjes omrollen en gelijkmatig bruinen.
    4. Plaats de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze 8 tot 12 minuten in de oven (afhankelijk van hoe groot je balletjes zijn)! Test eventueel één balletje om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn. Door ze in de oven te doen, blijven de balletjes lekkers mals en drogen ze minder snel uit!

Eet smakelijk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *