Mosterdsoep met prei is een heerlijke en gezondere versie van de klassieke mosterdsoep. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten (slechts vier) en hij staat binnen 30 minuten op tafel!
Ik ben al tijden lang gek op mosterdsoep. Tot nu toe at ik het eigenlijk alleen maar op mijn werk. Op de dagen dat ik wist dat er mosterdsoep geserveerd zou worden, probeerde ik mijn collega’s extra op te jutten om snel naar de beneden te gaan, voordat de soep op zou zijn!
Thuis at ik het eigenlijk nooit, want ik heb altijd het idee dat een soep zonder groenten niet gezond kan zijn. En ik moet toch eigenlijk wel groenten bij mijn maaltijd hebben. Door de toevoeging van prei heb ik toch wat ik wil: mosterdsoep, maar dan gezonder! En natuurlijk niet minder lekker.
Soep is altijd goed, dus we hebben nog veel meer heerlijke soeprecepten voor je!
Benodigdheden Mosterdsoep met prei
300 gram aardappelen (ongeveer 3 aardappels)
3 preien
1 liter groentebouillon
2 eetlepels mosterd
Olijfolie, zout & peper
Bereiding
- Snijd de prei fijn en was deze heel erg goed; je wilt geen zand in je soep! Leg eventueel wat prei apart om later rauw bovenop de soep te serveren.
- Schil en was de aardappelen en snijd in kleine gelijkmatige blokjes.
- Verwarm in een soeppan een eetlepel olie en bak hierin de gewassen prei en de blokjes aardappelen, totdat de prei zeker tot de helft is geslonken.
- Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat daarna even sudderen tot de aardappelstukjes gaar zijn. Afhankelijk van hoe groot je de aardappels hebt gesneden zal dit 10 tot 15 minuten in beslag nemen.
- Pureer de soep in een blender of met de staafmixer. Roer de mosterd door de soep heen. Begin met één eetlepel en proef dan om te kijken of je nog wel een tweede lepel wil toevoegen!
Eet smakelijk en geniet van deze gezondere versie van de mosterdsoep!
Pin deze Mosterdsoep met prei!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Goed idee! Ik vind mosterdsoep ook heel lekker en vooral pittig, vooral met een licht griepje, maar dan is het inderdaad weer niet zo gezond. Zo dus wel. Snel maken.