Deel met vrienden en familie

Muhammara is een heerlijke Midden-Oosterse dip met geroosterde paprika’s, walnoten en kruiden. Heerlijk als dip of als smeersel op een broodje. Je maakt deze smaakvolle dip uit Syrië heel eenvoudig zelf.

Muhammara Recept

Muhammara is tegenwoordig makkelijk te koop in de supermarkt. Best prima, maar zelf maak je het veel lekkerder. Dit geldt trouwens ook voor andere Midden-Oosterse dips zoals baba ganoush, hummus en labneh. Heerlijk kruidig, een vleugje zoet en de rokerigheid van de gegrilde paprika’s.

Gegrilde Paprika’s

De lekkerste muhammara dip maak je door zelf paprika’s te grillen. Iets meer werk, maar laat je hier niet door afschrikken, want er is een handig trucje om het vel eenvoudig te verwijderen. Zo is het zo gepiept. Vind je dit toch te veel werk? Dan kun je ook gerust paprika’s uit een pot gebruiken. Zorg er wel voor dat je ze goed laat uitlekken om te voorkomen dat de muhammara te dun wordt.

Muhamarra zelf maken
Midden Oosterse dip met walnoten en gegrilde paprika Muhamarra

Muhammara dip zelf maken

Zelfgemaakte muhammara dip is perfect als spread bij een borrel met een lekker stuk Turks brood, flatbread of toastjes. Het is ook heel lekker als broodbeleg. Gewoon zo, of met bijvoorbeeld wat kipfilet en rucola. Het combineert ook heel goed met oude kaas of in een pita met shoarma!

Muhammara

Muhammara, maak deze smaakvolle dip met gegrilde paprika's en walnoten uit Syrië heel eenvoudig zelf!
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 3 grote rode paprika's
  • 50 gr walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1.5 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder *
  • 1 theelepel granaatappel melasse
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Plaats de paprika's op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en een snuf zout. Rooster ze 10 minuten in de oven, totdat ze zwarte blaren krijgen. Haal de paprika's uit de oven en leg ze in een plastic zak of een afgesloten bak met huishoudfolie en deksel. Zodra de paprika's zijn afgekoeld, verwijder je de velletjes en de zaadjes.
    3 grote rode paprika's, zout, olijfolie
  • Maal de walnoten en het teentje knoflook fijn in je keukenmachine (of Nutribullet).
    50 gr walnoten, 1 teentje knoflook
  • Voeg de gegrilde paprika's toe en maal opnieuw. Roer de komijn, paprikapoeder, granaatappelmelasse en een flinke snuf zout er doorheen.
    1.5 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel granaatappel melasse
  • Proef en voeg naar smaak meer zout of komijn toe!

Notities

* heeft jouw paprikadip niet echt een rokerige smaak en wil je dit wel? Voeg dan een theelepeltje gerookte paprika toe!
Auteur: Mariska
calorieën: 64kcal
Gang: Bijgerecht, borrel, lunch
Keuken: Midden-Oosters
Trefwoord: dip, spread

Nutrition

Calorieën: 64kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 1g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 1g | Sodium: 8mg | Potassium: 48mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 24IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 13mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Muhammara Spread!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close