Muhammara is een heerlijke Midden-Oosterse dip met geroosterde paprika’s, walnoten en kruiden. Heerlijk als dip of als smeersel op een broodje. Je maakt deze smaakvolle dip uit Syrië heel eenvoudig zelf.
Muhammara Recept
Muhammara is tegenwoordig makkelijk te koop in de supermarkt. Best prima, maar zelf maak je het veel lekkerder. Dit geldt trouwens ook voor andere Midden-Oosterse dips zoals baba ganoush, hummus en labneh. Heerlijk kruidig, een vleugje zoet en de rokerigheid van de gegrilde paprika’s.
Gegrilde Paprika’s
De lekkerste muhammara dip maak je door zelf paprika’s te grillen. Iets meer werk, maar laat je hier niet door afschrikken, want er is een handig trucje om het vel eenvoudig te verwijderen. Zo is het zo gepiept. Vind je dit toch te veel werk? Dan kun je ook gerust paprika’s uit een pot gebruiken. Zorg er wel voor dat je ze goed laat uitlekken om te voorkomen dat de muhammara te dun wordt.
Muhammara dip zelf maken
Zelfgemaakte muhammara dip is perfect als spread bij een borrel met een lekker stuk Turks brood, flatbread of toastjes. Het is ook heel lekker als broodbeleg. Gewoon zo, of met bijvoorbeeld wat kipfilet en rucola. Het combineert ook heel goed met oude kaas of in een pita met shoarma!
Pin dit recept voor Muhammara Spread!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.