Multicooker Aardappel Rendang

Deel met vrienden en familie

Multicooker Aardappel Rendang is een heerlijke, snelle en vegetarische versie van rendang, waar je geen speciale ingrediënten voor nodig hebt. Lekker op zichzelf met wat groente en rijst, of maak het onderdeel van een grotere maaltijd, zoals een rijsttafel. 

Multicooker Aardappel Rendang

Multicooker Aardappel Rendang is van zichzelf ontzettend smaakvol, je hoeft dus niet veel meer toe te voegen. Ik hou het meestal simpel met groentes, zoals sperzi- of snijbonen en wat rijst. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld spinazie, dat is extra makkelijk. Nadat de druk eraf is, voeg je de verse spinazie toe, roer je door en doe je de deksel er weer op. Kies voor de optie “Keep Warm” en wacht een minuutje. Open de pot en roer nog even door.

Dit recept kun je maken in elke multicooker met een hoge druk functie, bijvoorbeeld de Instant Pot, Crockpot Express of de Ninja Foodi. 

Multicooker Aardappel Rendang

Zelf maken of een zakje?

Ik maak mijn kruidenpasta voor rendang altijd zelf. Zo ook als ik aardappel rendang maak, maar voor het gemak kun je ook kiezen voor een klant-en-klare pasta. Speciaal voor wie toch graag een zakje gebruikt heb ik goed nieuws, ik heb dit recept gemaakt / getest met een zakje uit de supermarkt. Werkt prima, maar ik blijf toch de zelfgemaakte het lekkerste vinden.

Zowel met zachtkokende, als vastkokende aardappels is dit recept voor aardappel rendang heel erg lekker. 

Multicooker Aardappel Rendang

Multicooker Aardappel Rendang is een heerlijke, snelle en vegetarische versie van rendang, waar je geen speciale ingrediënten voor nodig hebt. Lekker op zichzelf met wat groente en rijst, of maak het onderdeel van een grotere maaltijd, zoals een rijsttafel. 
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 6 minuten
Totale tijd 26 minuten

Ingrediënten

  • 800-1000 gr aardappels
  • 1 portie rendang boemboe ongeveer 100 gram. Als test koos ik voor Conimex boemboe.
  • 1 eetlepel olie
  • 250 ml water
  • 4 eetlepels kokosrasp

Instructies

  • Schil en was de aardappels en snijd in stukjes.
    800-1000 gr aardappels
  • Verwarm de olie in de pot met de SAUTE functie, fruit hier de rendang boemboe in. CANCEL de SAUTE functie.
    1 portie rendang boemboe, 1 eetlepel olie
  • Roer goed door en voeg beetje bij beetje het water toe en schraap de bodem goed schoon. Leg de aardappels erbij.
    250 ml water
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en stel je de timer in op 6 minuten.
  • Ondertussen roosteren we de kokosrasp in een droog koekenpannetje, tot deze goudbruin is.
    4 eetlepels kokosrasp
  • Zodra de timer is afgelopen, open je direct het ventiel (een quick release) en roeren we de kokosrasp door de saus heen! Eet smakelijk!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot vegan, Instant pot vegetarisch

Pin dit recept voor Multicooker Aardappel Rendang

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot Aardappel Rendang

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close