Multicooker Pot-au-Feu is het klassieke Franse stoofpotje, maar dan in een snel multicooker jasje. Pak je Instant Pot, Crockpot Express of andere multicooker met hoge druk er maar bij: we gaan aan de slag!
Multicooker Pot-au-Feu
Pot-au-Feu betekent letterlijk ‘pot op het vuur’, maar bij dit recept komt er helemaal geen vuur aan te pas; een Pot-sans-Feu dus. We maken ‘m in de multicooker. Ik gebruik zelf altijd de Instant Pot, maar dit recept werkt ook prima in bijvoorbeeld de Crockpot Express of de Ninja Foodi. Eigenlijk in elke multicooker met hoge druk functie. Je zou zelfs een ouderwetse snelkookpan kunnen gebruiken.
Het is nog steeds geen super snel gerecht, de pot moet eerst 40 minuten en daarna nog eens 6 minuten op druk blijven. Maar alsnog veel sneller dan de traditionele bereiding van deze Franse stoofpot.
Franse stoofpot met seizoensgroente
Het mooie aan Pot-au-Feu is dat je werkt met de groentes die in seizoen zijn. Zo heb ik zelf gekozen voor wortel, bleekselderij en pastinaak, maar vaak wordt er ook knolselderij of knolraap gebruikt. Rundvlees is wel een essentieel onderdeel van dit gerecht. Gebruik je kip, dan wordt het een Poule-au-Pot.
In Frankrijk wordt de bouillon meestal los geserveerd van het vlees en de aardappelen, maar jij mag helemaal zelf weten hoe je het eet. Wij eten het zelf als een goed gevulde boerensoep.
Meer van dit soort recepten?
Pin dit recept voor Multicooker Pot-au-Feu!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.