Mummy Worstjes met Bladerdeeg

Deel met vrienden en familie

Deze Mummy Worstjes met Bladerdeeg zijn een feest om te maken én te eten. Ze zijn de perfecte toevoeging aan je Halloweenfeest of gewoon als traktatie voor het gezin. En hoe schattig zijn ze?!

Mummy worstjes met bladerdeeg

Het is weer die tijd van het jaar! Halloween staat voor de deur, en wat is er leuker dan je keuken om te toveren tot een griezelige werkplaats voor heerlijke lekkernijen? Deze schattige, smakelijke creaties zijn niet alleen ideaal voor kinderen, maar ook voor volwassenen die in de feeststemming willen komen. Ze zijn heel makkelijk te maken en zullen zeker een hit zijn op elk Halloween-feest. Je kunt ze zelfs in de airfryer bereiden, en dan worden ze ook nog eens heerlijk knapperig.

Het beste van dit recept is dat je slechts drie ingrediënten nodig hebt: knakworstjes, bladerdeeg en suikeroogjes. Als je geen bladerdeeg hebt, kun je ook croissant- of pizzadeeg gebruiken.

Airfryer optie

Als je in het bezit bent van een airfryer, kun je de mummy worstjes daarin bereiden. Verwarm je airfryer voor op 180 graden Celsius en bak de worstjes gedurende 10 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is. Let op dat je de suikeroogjes niet kunt meebakken, ongeacht of je de airfryer of de oven gebruikt!

Mummy worstjes met bladerdeeg

Meer Halloweenrecepten

Wil je meer inspiratie voor griezelig lekkere Halloween-recepten? Op Flying Foodie hebben we inmiddels een hele reeks Halloweenrecepten voor je klaarstaan. Denk aan gevulde paprika’s die lijken op jack-o’-lanterns, mummy saucijsjes en superschattige chocoladespinnenwebben!

Mummy Worstjes met Bladerdeeg

Deze Mummy Worstjes met Bladerdeeg zijn een feest om te maken én te eten. Ze zijn de perfecte toevoeging aan je Halloweenfeest of gewoon als traktatie voor het gezin. En hoe schattig zijn ze?!
Porties 10 snacks
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 1 blik knakworsten naar keuze
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 doosje suikeroogjes
  • saus om de oogjes mee te plakken, denk aan mayo, ketchup, etc.

Instructies

  • Snijd met een scherp mes of pizzasnijder dunne reepjes van het bladerdeeg.
    4 plakjes bladerdeeg
  • Haal de worstjes uit het blik en droog ze goed af. Als ze nog nat zijn blijft het bladerdeeg niet plakken.
    1 blik knakworsten
  • Wikkel de reepjes om de worstjes heen. Zorg ervoor dat het hier en daar overlapt en laat een stukje worst vrij voor de ogen.
  • Je kunt het bladerdeeg nog insmeren met wat ei of melk, daar wordt het wat bruiner van, maar ik vind persoonlijk het bleke juist wel passen bij mummies.

Bereiding Airfyer

  • Bak de mummy-worstjes in 10 minuten of tot ze bruin zijn op 180 graden.
  • Gebruik een klein beetje saus naar keuze om de oogjes op de worstjes te plakken.
    saus, 1 doosje suikeroogjes

Bereiding Oven

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de mummy-worstjes 15-20 minuten knapperig.
  • Gebruik een klein beetje saus naar keuze om de oogjes op de worstjes te plakken.
    1 doosje suikeroogjes, saus

Notities

Je kunt dit gerecht maken met alle soorten knakworst, ook vega.
In plaats van bladerdeeg kun je ook croissant- of pizzadeeg gebruiken!
Auteur: Mariska
Gang: hapje, Snack
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: halloween, vegetarisch

Pin dit recept voor Mummy Worstjes met Bladerdeeg

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

worst mummy

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close