Mushrooms on toast!

Deel met vrienden en familie

Mushrooms on toast is een heerlijk simpel lunchgerecht met gebakken paddenstoelen op getoast brood. Een laag smashed avocado eronder voor de romigheid (en natuurlijk ook voor de lekker!) en je lunchfeestje is compleet. Deze keer heb ik ze vegan gelaten, maar mocht je toch nog wat extra’s willen, dan kan ik je ook een gepocheerd of spiegeleitje aanraden!

Meer paddenstoelen eten

Paddenstoelen worden wat mij betreft te weinig gegeten! Ze bevatten nuttige voedingsstoffen, zoals vitamine B2, foliumzuur, kalium, vezels en eiwitten. Er zijn zelfs aanwijzingen dat champignons de weerstand kunnen versterken door de goede bacteriën die onze darmflora voeden. Tijd dus om paddenstoelen van het avondeten ook naar onze lunches en ontbijtjes te verplaatsen. Zorg er wel voor dat je niet teveel paddenstoelen rauw eet, ze zijn namelijk licht giftig door de van nature aanwezige agaritine. Agaritine is in grote hoeveelheden giftig voor mensen en daarnaast mogelijk kankerverwekkend. Dat wil je natuurlijk voorkomen en dat doe je door de paddenstoelen te verhitten.
Mushrooms on toast

Mushrooms on toast

Mushrooms on toast is een heerlijk simpel lunchgerecht met gebakken paddenstoelen op getoast brood. Een laag smashed avocado eronder voor de romigheid (en natuurlijk ook voor de lekker!) en je lunchfeestje is compleet. Deze keer heb ik ze vegan gelaten, maar mocht je toch nog wat extra's willen, dan kan ik een gepocheerd of spiegeleitje aanraden.
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr paddenstoelen
  • olijfolie
  • zout
  • 3 boterhammen
  • 1 avocado
  • 1 snufje knoflookpoeder (of een klein teentje knoflook)
  • 1 kneepje citroensap
  • 1 snufje cayennepeper

Instructies

  • Borstel of veeg de paddenstoelen schoon. Snijd in dunne plakjes.
  • Verwarm olie in pan en bak op redelijk hoog vuur de paddenstoelen met een snufje zout. Goed bakken tot ze mooi goudbruin worden en het vocht uit de paddenstoelen verdampt. Ze mogen flink slinken.
  • Prak ondertussen de avocado en meng met knoflook, citroensap en cayennepeper.
  • Toast de broodjes en besmeer ze met avocado. Verdeel de gebakken paddenstoelen over je broodjes.
Auteur: Mariska
Gang: brunch, lunch, ontbijt
Keuken: Westers
Trefwoord: paddestoelen

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close