Mushrooms on toast is een heerlijk simpel lunchgerecht met gebakken paddenstoelen op getoast brood. Een laag smashed avocado eronder voor de romigheid (en natuurlijk ook voor de lekker!) en je lunchfeestje is compleet. Deze keer heb ik ze vegan gelaten, maar mocht je toch nog wat extra’s willen, dan kan ik je ook een gepocheerd of spiegeleitje aanraden!
Meer paddenstoelen eten
Paddenstoelen worden wat mij betreft te weinig gegeten! Ze bevatten nuttige voedingsstoffen, zoals vitamine B2, foliumzuur, kalium, vezels en eiwitten. Er zijn zelfs aanwijzingen dat champignons de weerstand kunnen versterken door de goede bacteriën die onze darmflora voeden. Tijd dus om paddenstoelen van het avondeten ook naar onze lunches en ontbijtjes te verplaatsen. Zorg er wel voor dat je niet teveel paddenstoelen rauw eet, ze zijn namelijk licht giftig door de van nature aanwezige agaritine. Agaritine is in grote hoeveelheden giftig voor mensen en daarnaast mogelijk kankerverwekkend. Dat wil je natuurlijk voorkomen en dat doe je door de paddenstoelen te verhitten.