Nasi is een fantastisch en simpel gerecht. Geef er eens een spin aan door hem te maken met bloemkoolrijst; een goede manier om stiekem wat extra groenten binnen te krijgen.
Koolhydraatarme nasi
Koolhydraatarme nasi met bloemkoolrijst is een gezonde en smakelijke variant op de traditionele Indonesische nasi. In dit gerecht wordt de witte rijst vervangen door bloemkoolrijst, waardoor het koolhydraatarm is en boordevol groenten zit. Het is een makkelijk gerecht om te maken en perfect voor een doordeweekse avond.
Zelf vind ik het lekker om deze te eten met pittig gemarineerde tofu of kippendijen, wat sperziebonen en kroepoek. Een lekker gebakken ei doet het er ook altijd goed bij. Je kunt er, net zoals met ‘gewone’ nasi, alle kanten mee uit!
Nasi met bloemkoolrijst
Serveer de koolhydraatarme nasi met bloemkoolrijst met bijvoorbeeld gebakken ei, stukjes kip of garnalen en garneer het met wat lente-ui en koriander. Het is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is en boordevol groenten zit.
Bij dit recept gebruik ik een halve bloemkool voor de bloemkoolrijst. Je kunt natuurlijk nog een portie maken met de andere helft, maar er zijn nog genoeg andere recepten waarmee je aan de slag kunt gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van koolhydraatarme tortilla’s of bloemkoolcouscous. Je kunt echt heel veel met een bloemkool, veel meer dan alleen maar koken en eten met een kaassausje!
Als u op zoek bent naar een gezonde en lekkere maaltijd, dan is deze koolhydraatarme nasi met bloemkoolrijst zeker de moeite waard. Het is een heerlijke variant op de traditionele Indonesische nasi en zit boordevol smaak en voedingsstoffen. Probeer het eens uit en ontdek zelf hoe lekker en gezond deze maaltijd kan zijn!
Pin deze Koolhydraatarme Nasi met bloemkoolrijst!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Echt heel lekker!
Een aanradertje. Heerlijke nasi.