11 niet-standaard Paasrecepten die je dit jaar wilt maken!

Deel met vrienden en familie

Scones, gevulde eieren en pannenkoekjes kennen we nu wel voor Pasen. Heerlijk, maar soms wil je wat anders, iets speciaals. Deze 11 recepten zijn absoluut niet je standaard Paasrecepten, maar geven je tóch het Paasgevoel tijdens het Paasontbijt of -brunch!

De meeste Paasrecepten worden gemaakt met ei, want een eitje hoort er wel bij. Nieuwsgierig waarom dit eigenlijk zo is? Lees dan waarom eten we met Pasen eieren?

11 niet-standaard Paasrecepten

Egg sandwich

Tamago Sando’s

Japanse egg sandwiches (Tamago Sando) zijn al tijdens razend populair en niet alleen in Japan. In LA heb je hele restaurants die zich specialiseren in deze Japanse sandwiches. Het is een simpel broodje met een heerlijk rijke, romige eivulling. Simpel te maken maar ziet er toch heel strak uit op de Paastafel.

Hier vind je het recept voor Japanese egg sandwiches (Tamago Sando)

recept tofu scramble

Tofu Scramble

Een ei hoort erbij? Maar wist je dat je met tofu een heerlijk vegan eitje kan maken? Leuk om een keer te proberen met de Paasdagen, standaard is het zeker niet.

Het resultaat is zo lekker dat het ook als je niet totaal vegan eet heerlijk zal smaken.

Hier vind je het recept voor Tofu scramble (vegan ei met smaak!)

Indiaase wentelteefjes

Hartige Indiase wentelteefjes

Wentelteefjes kennen we inmiddels wel, maar deze Indiase versie is net even anders. Ze bewijzen dat wentelteefjes niet altijd zoet hoeven te zijn. Lekker kruidig en simpel. Paar aangemaakte tomaatjes erbij en je hebt een heerlijk lunchgerecht. Als je van kruidige ontbijtjes houdt, kunnen ze natuurlijk ook al ‘s ochtends bij het Paasontbijt!

Hier vind je het recept voor Hartige Indiase wentelteefjes

croque monsieur

Croque Monsieur Deluxe

Een Croque Monsieur is een heerlijke Franse tosti met bechamelsaus en in de ‘deluxe’ versie toppen we hem ook nog af met een gebakken eitje. Waarom dit niet standaard op de Paastafels staat is ons een raadsel!

Hier vind je het recept voor Croque Monsieur Deluxe – Franse tosti met bechamel (en een eitje)

Eieren gebakken in pesto

Pesto eggs

TikTok Pesto Eggs, oftewel pesto-eieren zijn eieren die je bakt in… pesto! Geen boter of olie, maar pesto dus! Meer hoeven we niet te zegen toch?

Voor het lekkerste resultaat maak je gebruik van zelfgemaakte pesto. Dit is helemaal niet moeilijk en dan weet je tenminste zeker dat er daadwerkelijk kaas in je pesto zit. Ik voegde de laatste keer stiekem een stukje rawit peper toe aan mijn pesto; dit zorgde voor een heerlijke, pittige bite die perfect combineert met het ei!

Hier vind je het recept voor Pesto Eggs

Vietnamese loempia met kip

Vietnamese loempia’s

Paastafels stromen vaak over van alle zoetigheid, dus een heerlijke verse, zelfgemaakte, loempia is een verademing. Zijn even wat werk, maar dat heb je met lange Paasweekend de tijd voor, toch?

Hier vind je het recept voor Vietnamese loempia’s met kip

Surinaamse pasteitjes met kip

Surinaamse pasteitjes

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Surinaamse pasteitjes. Ze zijn een feestje om te eten. Deze keer maken we ze met kip, maar ze zijn ook heel makkelijk met vis of vegetarisch te maken.

Hier vind je het recept voor Surinaamse pasteitjes met kip

Indonesische zuurkoolschotel met gehakt

Indonesische Zuurkoolschotel

Oke, dit gaat misschien wel heel ver van de standaard af. Maar deze schotel is wel mooi geel en dat hoort ook bij Pasen, toch?

De zoete ketjap en kruiden zijn de perfecte tegenhanger van het zure van de zuurkool. De zuurkool gaat op de bodem, zodat de smaken en sappen van het Indisch gekruide gehakt heerlijk in kunnen trekken. We toppen het af met een rijke laag aardappelpuree, die we extra smeuïg hebben gemaakt met kokosmelk. De prachtige goudgele kleur komt van een vleugje kurkuma; een veelgebruikt ingrediënt in de Indonesische keuken!

Hier vind je het recept voor Indonesische zuurkoolschotel met gehakt

Wentelteefjes van paasbrood

Paaswentelteefjes

Deze wentelteefjes zijn niet standaard, want ze gebruiken geen gewoon brood, maar Paasbrood! Wat ons betreft is dit voortaan de enige manier waarop we nog Paasbrood willen eten! Heerlijk!

Hier vind je het recept voor Wentelteefjes van paasbrood

Pistache tiramisu actie

Pistache Tiramisu

Pistache tiramisu is simpel te maken, maar bizar lekker. Zeker niet standaard. Deze tiramisu is alcoholvrij en heeft geen rauwe eieren.

Hier vind je het recept voor Pistache tiramisu: simpel, maar bizar lekker!

zoet recept

Petit Beurretaart

Petit Beurretaart is in Nederland misschien nog niet zo bekend, maar het is een echte Vlaamse klassieker. Zonder bakken stapel je zo een heerlijke koekjestaart op elkaar. Echt een kwestie van weinig moeite, heerlijk resultaat.
Vervang de pure hagelslag met paashageltjes en je bent er klaar voor. Deze taartjes kunnen makkelijk ruim van tevoren gemaakt worden!

Hier vind je het recept voor Petit Beurretaart (Belgische koekjestaart)

Pin deze Paasrecepten!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

11 niet standaard paasrecepten

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close