Noodle soep met Paksoi en Kip (klaar binnen 30 minuten!)

Snelle noodle soep met paksoi en kip
Deze snelle noodle soep met paksoi en kip is heerlijk! Gezond, goed vullend en kijk nou eens naar dat heerlijke kippetje!

Dit recept is al een tijdje favoriet in het Flying Foodie huishouden. Het is snel, makkelijk, warm en heel lekker. Perfect voor de herfst. Hoog tijd dus om ook jullie mee te laten genieten van dit recept!

Voor deze soep maak ik het liefst gebruik van Soba Noodles. Een kleine tip, lees het recept voor je het gaat maken even helemaal door, dan kom je niet voor verrassingen te staan!

Ingrediënten Noodle soep met Paksoi en Kip

avondmaaltijd voor 2 personen
250 g (biologische) kippendijen (zonder vel en botjes)
1 eetlepel sesamolie
3 à 4 eetlepels Ketjap Medja
1 à 2 eetlepels Sriracha (of sambal)
1 eetlepel neutrale olie

normale ui
paksoi
2 teentjes knoflook
1 cm verse gember (optioneel)
1 à 1.5 l bouillon
80 – 100 g noodles
1 eetlepel olie

Extra benodigdheden
Een braad- of hapjespan met deksel en een soeppan

Bereiding Noodle soep met Paksoi en Kip

Kip

  1. We beginnen met de saus/marinade voor de kippendijen. Meng de Ketjap Medja, Sriracha (of sambal als je dat gebruikt), sesamolie en de neutrale olie goed door elkaar. Plaats de kippendijen in de saus en roer zo nu en dan door, terwijl je verder gaat met de voorbereidingen van je noodle soep (zie verderop).
  2. Zodra al je groentes gesneden zijn is het tijd om je pan te verwarmen en de kip goed aan beide kanten dicht te schroeien. Voeg hierbij zo min mogelijk marinade toe aan de pan!
  3. Zet het vuur lager en voeg nu de overgebleven marinade van de kip toe. Doe de deksel op de pan en laat de kippendijen zachtjes sudderen tot ze gaar zijn, zo’n 8 – 12 minuten, draai de kip zo nu en dan om.
  4. Haal de kip uit de pan en laat ze een beetje afkoelen, voor je de kip in plakjes snijdt.

Noodle soep 

  1. Snipper de ui grof en snijd het kontje van de paksoi. Was de paksoi goed. Verdeel de paksoi in drie delen: het onderste deel (dit is het stevigst met alleen wit), het middelste deel (waar zowel groen als wit zit) en het deel waar alleen nog groen blad over is. Snijd alle delen fijn.
  2. Verwarm een eetlepel olie in een soeppan en fruit even kort het uitje en het onderste gedeelte van de paksoi. Ongeveer 2 à 3 minuten.
  3. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een minuut mee, totdat alles lekker begint te geuren. Daarna mag het middelste deel van de paksoi erbij, samen met de bouillon. Breng dit aan de kook en laat het daarna zachtjes door bubbelen, totdat de kip in de andere pan gaar is.
  4. Voeg nu je noodles toe en kook deze gaar, dit is verschillend per soort noodle. Het beste kun je het even op de verpakking checken en natuurlijk ook proeven!
  5. Voeg tenslotte het overgebleven sap uit de pan waarin je de kip hebt gebakken en het laatste groene deel van de paksoi toe. Roer goed door.
  6. Schep de noodle soep in grote kommen en verdeel de kip over de noodle soep.

Eet smakelijk!

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *