Nostalgisch toetje met perzik

Recept Perzik Slagroom toetje
Een heerlijk nostalgisch toetje met voornamelijk perzik en slagroom. Heerlijk smaakvol en lekker snel klaar. Soms hoef je gewoon niet zo enorm uit te sloven voor iets lekkers.

Vroeger hadden we thuis bijna nooit toetjes, dus als we dan toch een toetje kregen, voelde dit als een ware traktatie. Bij mijn vader kreeg ik wel een perzik uit blik met pre-fab slagroom. Laatst besloot ik in een waan van nostalgie het weer eens te maken, maar dan in ieder geval wel door zelf mijn slagroom te kloppen.

In mijn koelkast vond ik nog een restje munt en dat leek me er wel lekker bij. Hoewel het perzikje zo al erg lekker was, miste het toch nog wat. Iets dat het zoete van de perzik een beetje zou balanceren. Hmm…. AHA! Het bittere van pure chocolade!
En voilà, een heerlijk doch simpel toetje was ontstaan. Stiekem veel lekkerder dan vroeger.

Benodigdheden Toetje met perzik

4 halve perzikjes

blik Perzikjes op sap
paar blaadjes Munt
125 ml Slagroom
1 eetlepel Suiker
stuk pure Chocolade

Bereiding Toetje met perzik

1. Lepel de perzikjes uit het blik. Ik gebruik meestal 2 halve perziken per persoon. Laat ze op een stukje keukenrol even uitlekken.
2. Mix de slagroom met de suiker totdat het stijf is.
Je kan testen of de slagroom stijf genoeg is door de kom wat schuin te houden. Als de slagroom goed is, kan je de kom ondersteboven houden, zonder dat er wat uit valt. Ik vind het leuk om dit boven het hoofd van mijn vriendje uit te proberen.. hihi.
3. Verdeel de slagroom over je perzik halfjes
4. Snijd de munt fijn en strooi deze over de slagroom
5. Rasp tenslotte een klein beetje pure chocolade over het geheel.

Het is echt een heerlijk fris toetje. En echt super snel klaar. Zonder je al teveel uit te sloven, kun je toch je gasten (of jezelf) verwennen met een zelfgemaakt toetje.

Join the Conversation

  1. Ziet er onwijs lekker uit!

    1. Simpel kan soms zo fijn zijn !

  2. rosagev says:

    Jammiee!!

  3. afracooking says:

    Die zien er echt ontzettend lekker uit. Ik word meteen geïnspireerd om te experimenteren: 0% total yoghurt, wat honing en walnoten – yum! Top idee 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close