Met slechts 2 ingrediënten maak je deze heerlijke Nutella Chocolademousse. Kind kan de was doen… en de kom uit likken in dit geval!
Vorige maand maakte ik al een chocolademousse met Tony’s Chocolonely Karamel en Zeezout chocolade. Die viel zo goed in de smaak, dat ik besloot verder te experimenteren. Nutella is bij velen een favoriet, dus waarom zouden we er geen chocolademousse van maken?
Benodigdheden Nutella Chocolademousse
voor 2 á 4 porties. Of 1, als je niet kunt delen 😉
250 ml slagroom
3 super flinke eetlepels Nutella
Bereiding Nutella Chocolademousse
- Plaats de Nutella in een grote kom. De lepel heb je niet meer nodig, dus die kun je gerust aflikken.
- Verwarm de slagroom in een steelpannetje. Als het net begint te borrelen haal je hem van de warmte bron af. Giet dit vervolgens over de nutella heen en roer goed, totdat het een mooie egale saus lijkt.
- Plaats je kom nu in de koelkast, totdat het helemaal afgekoeld is. Je kunt dit bijvoorbeeld ook een dag van tevoren maken.
Wil je het super snel klaar hebben? Zet dan je kom in een bak met ijswater er roer het regelmatig door.
Na het afkoelen:
- Haal je kom uit de koelkast en mix het geheel goed door. Dit zal flink wat tijd in beslag nemen, dus ik kan je aanraden om dit met een elektrische mixer te doen, tenzij je echt hele sterke bovenarmen hebt =)
Geniet van deze heerlijke chocolademousse! Gaan jullie hem ook proberen?
Ohh, verrukkelijk!