Ontbijten met zwarte rijst en mango! (geïnspireerd door Jamie Oliver)

Deel met vrienden en familie

Zwarte rijst pudding met mango jamie oliver
Een heerlijk gezond ontbijt met zwarte rijst, mango en kokos. Je ochtend hoeft echt niet saai te beginnen met een standaard boterham. Begin je dag lekker tropisch met dit door Jamie Oliver geïnspireerde ontbijt recept!

Gezond ontbijten is iets wat ik persoonlijk erg belangrijk vind; een goed begin van de dag is immers het halve werk of niet soms? Op werkdagen bestaat dit bij meestal uit een lekkere bak yoghurt of kwark met fruit of met suikervrije granola. Inmiddels had ik wel zin in wat anders, je kent dat vast wel.

Een goede vriendin tipte mij over de zwarte rijst pudding van Jamie Oliver. Ze was er zo enthousiast over dat ik het zelf ook echt moest proberen. Ontbijten met zwarte rijst klinkt een beetje vreemd, maar het enthousiasme was terecht: dit ontbijt is super lekker, gezond en je blijft er lang vol van zitten. Precies wat ik zoek in een ontbijt.

Het recept van Jamie heb ik aangepast, zo gebruik ik bijvoorbeeld geen hazelnotenmelk, maar cashewnoten melk. Dit vind ik lekkerder, maar je kunt alle plantaardige soorten melk gebruiken. Gewone melk vind ik zelf minder prettig, omdat wanneer je dit alleen eet, het toch snel vier dagen in de koelkast staat. Het kan natuurlijk wel als je gewone melk goed vers is.

Ontbijten met zwarte rijst en mango

Zwarte rijst ontbijt

Voor vier ontbijtjes
200 g zwarte rijst
1 mango
1 limoen
200 ml cashewnoten melk (of andere plantaardige melk)
2 rijpe bananen
1 eetlepel vanille extract
1 à 2 eetlepels kokosvlokken (eventueel geroosterd)
2 passievruchten
dikke yoghurt
Optioneel: honing

En dan snel aan de slag

  1. Begin met het koken van de zwarte rijst, je mag deze een beetje langer koken dan normaal, zodat hij lekker plakkerig wordt. Ik gebruik meestal water voor 250 gram rijst in plaats van voor 200 gram. Laat de rijst afkoelen, voordat je verder gaat.
  2. Mix het vruchtvlees van de mango samen met het sap van de limoen tot een papje. Het makkelijkste gaat dit in een foodprocessor, maar natuurlijk kun je ook aan de slag met een staafmixer. Bewaar het resultaat apart.
  3. Nu de rijst grotendeels is afgekoeld, gaan we 2/3 van de rijst in de foodprocessor mixen met de cashewnoten melk, bananen en vanille extract. Goed blijven mixen! Roer nu, gewoon met een lepel, de overgebleven rijst er doorheen.
  4. Verdeel de rijstmix over vier potjes, schep hier bovenop de mango en de inhoud van een halve passievrucht. Daarboven plaats je weer een flinke lepel dikke yoghurt en maak je het geheel af met wat kokos.

Heerlijk! Ik krijg er meteen weer trek in. Wat is jullie favoriete ontbijt?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close