Opgerolde carrot cake! (Carrot cake Rolcake)

Deel met vrienden en familie

Deze carrot cake rolcake moet je echt een keer proberen. Heerlijke smeuïg, kruidig en zoet. Alles wat goed is aan een carrot cake, maar dan opgerold!

Carrot cake Rolcake

Bij het maken van een rolcake zit je met een klein probleem. Voor de cake is het namelijk het beste om te rollen waneer deze nog warm is. Dan is de cake namelijk nog het meest flexibel en heb je veel minder kans dat hij gaat scheuren. Voor de meeste soorten vulling wil je juist absoluut niet een warme cake hebben, anders zou je vulling smelten.

Gelukkig is er een vrij simpele oplossing. Je rolt de cake met behulp van een theedoek op als hij nog warm is. Wacht tot de rol is afgekoeld, rol hem weer open en vul de rol daarna pas. Als je de cake opnieuw oprolt is de kans veel kleiner dat deze scheurt.

Carrot Cake Rolcake

Deze carrot cake rolcake moet je echt een keer proberen. Heerlijke smeuïg, kruidig en zoet. Alles wat goed is aan een carrot cake, maar dan opgerold!
Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

voor de cake

  • 110 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 2 flinke theelepels koekkruiden of speculaaskruiden
  • 3 eieren middelgroot
  • 100 g suiker
  • 220 g wortels geraspt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel vanille extract

voor het rollen

  • 2 eetlepels poedersuiker

voor de vulling

  • 250 gr creamcheese
  • 6 eetlepels boter zacht
  • 1 tl vanilla extract
  • 125 gr poedersuiker

Instructies

de cake

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Meet al je ingrediënten af, zodat je makkelijk te werk kan gaan. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle droge ingrediënten exclusief de suiker door elkaar in een kom (bloem, bakpoeder, zout, koekkruiden).
  • In een aparte grote kom, mix de eieren en suiker 1 minuut samen, tot ze mooi luchtig zijn. Voeg de olie, vanille en geraspte wortel toe en mix kort, tot het goed met elkaar gemengd is. Vouw het bloemmengsel in met een rubberen spatel. Stop zodra alles met elkaar vermengd is.
  • Spreid het beslag uit over de bakplaat en plaats in het midden van de oven.
  • Bak de cakeplak 10 tot 13 minuten, of tot de cake terugspringt als je erop duwt met je vinger.
  • Snijd de randen van de carrot cake los. Leg een theedoek op de cake en draai hem voorzichtig om.
  • Rol de cake samen met de theedoek van de korte kant naar de andere korte kant. Laat dit op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Je kunt ook een instructie video bekijken!

de vulling

  • Mix alle ingrediënten voor de creamcheese vulling tot ze goed met elkaar vermengd zijn. Heb je het idee dat je vulling erg dun is, voeg dan beetje bij beetje extra poedersuiker toe. Is het een warme dag, zet de vulling dan in de koelkast tot je deze gaat gebruiken.

en rollen maar

  • Rol de afkoelde carrotcake voorzichtig terug.
  • Verdeel de vulling gelijkmatig over de cake en laat aan het uiteinde een rand van 3 tot 4 cm vrij. Rol de cake voorzichtig opnieuw op.
  • Wikkel stevig in plasticfolie en laat hem minimaal een uur in de koelkast rusten, voordat je hem in plakjes snijdt.
Auteur: Mariska
Gang: Dessert, nagerecht, toetje, Zoetigheid
Keuken: Europees
Trefwoord: koningsdag, oranje, wortel

Pin deze Opgerolde carrot cake!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Opgerolde Carrot cake rolcake

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Nathalie says:

    Hoeveel eieren heb je nodig voor de cake? 3 of 6?

    1. 3! Ik heb in mijn enthousiasme de eieren dubbel genoteerd. Ik ga het recept aanpassen.

  2. Dag, hartelijk dank voor het delen van het recept. Graag zou ik willen weten welke maat bakplaat u gebruikt heeft.

    1. Graag gedaan. Ik gebruik een bakplaats van het merk “Golden Heritage” van 38x26cm.

  3. Hi! Ik wil deze carrotcake roll erg graag maken! Mijn bakplaat is alleen wat kleiner(28×25 ong)
    Hoeveel ingrediënten heb ik nu nodig?

    1. Hi Anne,
      Jouw plaats is 1,3 keer zo klein als de mijne, je zou dan alles door 1,3 moeten delen. Hoop gedoe. Ik zou gewoon dezelfde hoeveelheid ingredienten aanhouden. Dan kan je gaan voor een dikkere cake of je houd wat beslag over. Dit kan je altijd nog bakken en zo opsnoepen.
      Groet, Maris

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close