Deze carrot cake rolcake moet je echt een keer proberen. Heerlijke smeuïg, kruidig en zoet. Alles wat goed is aan een carrot cake, maar dan opgerold!
Carrot cake Rolcake
Bij het maken van een rolcake zit je met een klein probleem. Voor de cake is het namelijk het beste om te rollen waneer deze nog warm is. Dan is de cake namelijk nog het meest flexibel en heb je veel minder kans dat hij gaat scheuren. Voor de meeste soorten vulling wil je juist absoluut niet een warme cake hebben, anders zou je vulling smelten.
Gelukkig is er een vrij simpele oplossing. Je rolt de cake met behulp van een theedoek op als hij nog warm is. Wacht tot de rol is afgekoeld, rol hem weer open en vul de rol daarna pas. Als je de cake opnieuw oprolt is de kans veel kleiner dat deze scheurt.
Pin deze Opgerolde carrot cake!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoeveel eieren heb je nodig voor de cake? 3 of 6?
3! Ik heb in mijn enthousiasme de eieren dubbel genoteerd. Ik ga het recept aanpassen.
Dag, hartelijk dank voor het delen van het recept. Graag zou ik willen weten welke maat bakplaat u gebruikt heeft.
Graag gedaan. Ik gebruik een bakplaats van het merk “Golden Heritage” van 38x26cm.
Hi! Ik wil deze carrotcake roll erg graag maken! Mijn bakplaat is alleen wat kleiner(28×25 ong)
Hoeveel ingrediënten heb ik nu nodig?
Hi Anne,
Jouw plaats is 1,3 keer zo klein als de mijne, je zou dan alles door 1,3 moeten delen. Hoop gedoe. Ik zou gewoon dezelfde hoeveelheid ingredienten aanhouden. Dan kan je gaan voor een dikkere cake of je houd wat beslag over. Dit kan je altijd nog bakken en zo opsnoepen.
Groet, Maris