Orange Velvet Cupcakes

Deel met vrienden en familie

Dit is mijn Nederlandse variatie op de super populaire Amerikaanse Red Velvet Cupcakes. Er gaat, net zoals bij de Red VelvetCupcakes, een bijna belachelijke hoeveelheid kleurstof doorheen, maar ik kan je al stiekem verklappen dat ze ook zonder de kleurstof heel erg lekker smaken! Benieuwd naar het recept voor deze fluweelzachte Orange Velvet Cupcakes? Ik beloof dat het een heel simpel recept is.

Orange Velvet Cupcakes zijn natuurlijk ontzettend leuk om te maken voor Koningsdag. Hier vind je nog meer recepten voor Koningsdag.

Orange Velvet Cupcakes

Dit is mijn Nederlandse variatie op de super populaire Amerikaanse Red Velvet Cupcakes. Er gaat, net zoals bij de Red VelvetCupcakes, een bijna belachelijke hoeveelheid kleurstof doorheen, maar ik kan je al stiekem verklappen dat ze ook zonder de kleurstof heel erg lekker smaken! Benieuwd naar het recept voor deze fluweelzachte Orange Velvet Cupcakes? Ik beloof dat het een heel simpel recept is.
Porties 12 cupcakes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
In de oven 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

  • 1 Cupcake / muffingvorm
  • 12 Cupcake papiertjes

Ingrediënten

  • 200 gr boter kamertemperatuur
  • 200 gr poedersuiker
  • 4 medium eieren
  • 185 gr zelfrijzend bakmeel
  • 15 gr cacao gezeefd
  • 1 snufje zout
  • oranje gel kleurstof

Oranje frosting

  • 125 gr boter kamertemperatuur
  • 200 gr monchou
  • 200 gr poedersuiker
  • 1 mineola of sinaasappel
  • 1 theelepel gember geraspt
  • 1 snufje zout
  • oranje gel kleurstof

Instructies

Oranje cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 200 g Celcius en zet je cupcake tree klaar met papiertjes.
  • Klopt op hoge snelheid de boter en de poedersuiker, totdat het mengsel luchtig en wit wordt. Dit duurt wel even, afhankelijk van je mixer ongeveer 5 minuten.
    200 gr boter, 200 gr poedersuiker
  • Klop in een apart schaaltje de eieren los en voeg dit deel voor deel al mixend toe aan je poedersuiker botermengsel. Dus niet alles in één plens erin, maar beetje voor beetje. Mix door tot het ei helemaal is opgenomen in het beslag.
    4 medium eieren
  • Voeg nu het zelfrijzend bakmeel, de cacaopoeder, zout en je kleurstof toe. Roer dit rustig door. Je wilt niet nu te hard of te veel roeren, want het is de bedoeling dat het luchtige cupcakes worden.
    185 gr zelfrijzend bakmeel, 15 gr cacao, oranje gel kleurstof, 1 snufje zout
  • Vul je cupcake vormpjes met je mengsel, plaats in de oven en bak in 15 a 20 minuten gaar.
  • Wel even laten afkoelen als je ze hierna nog gaat frosten (zonder zijn ze ook al heerlijk!)

Oranje frosting

  • Klop de boter en de Monchou goed door elkaar  in twee minuten op de hoogste stand.
    125 gr boter, 200 gr monchou
  • Voeg de poedersuiker toe en mix het geheel 3 a 4 minuten op de hoogste stand.
    200 gr poedersuiker
  • Voeg zout, de geraspte schil, gember en flink wat oranje kleurstof toe en mix het door tot de frosting een egale kleur heeft bereikt.
    1 mineola, 1 theelepel gember, 1 snufje zout, oranje gel kleurstof
  • Besmeer de afgekoelde cupcakes rijkelijk met frosting
Auteur: Mariska
Gang: taart, traktatie, Zoetigheid
Keuken: Europees, Nederlands
Trefwoord: cupcake, koningsdag, oranje

Recept Orange Velvet Cupcakes

200 gr boter  (kamertemperatuur)
200 gr poedersuiker
4 middelgrote eieren
185 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
15 gr cacao (gezeefd)
Twee flinke theelepels oranje gel kleurstof

  1. Verwarm de oven voor op 200 g Celcius en zet je cupcake tree klaar met papiertjes.
  2. Klopt op hoge snelheid de boter en de poedersuiker, totdat het mengsel luchtig en wit wordt. Dit duurt wel even, afhankelijk van je mixer ongeveer 5 minuten.
  3. Klop in een apart schaaltje de eieren los en voeg dit deel voor deel al mixend toe aan je poedersuiker botermengsel. Dus niet alles in één plens erin, maar beetje voor beetje. Mix door tot het ei helemaal is opgenomen in het beslag.
  4. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel, de cacaopoeder en je kleurstof toe. Roer dit rustig door. Je wilt niet nu te hard of te veel roeren, want het is de bedoeling dat het luchtige cupcakes worden.
  5. Vul je cupcake vormpjes met je mengsel, plaats in de oven en bak in 15 a 20 minuten gaar.

Wel even laten afkoelen als je ze hierna nog gaat frosten (zonder zijn ze ook al heerlijk!)

Recept Oranje Frosting

125 gr boter (kamertemperatuur)
200 gr Monchou (2 kleine pakjes)
200 gr poedersuiker
Geraspte schil van 1 mineola (of sinaasappel)
1 eetlepel geraspte gember
Snufje zout
Oranje kleurstof (optioneel)

  1. Klop de boter en de Monchou goed door elkaar  in twee minuten op de hoogste stand.
  2. Voeg de poedersuiker toe en mix het geheel 3 a 4 minuten op de hoogste stand.
  3. Voeg zout, de geraspte schil, gember en flink wat oranje kleurstof toe en mix het door tot de frosting een egale kleur heeft bereikt.
  4. Besmeer de cupcakes rijkelijk met frosting en er is genoeg daarna nog genoeg over 😉

Hoe vinden jullie de Orange Velvet Cupcakes?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Naomi in Wonderland says:

    Klinkt echt absoluut geweldig! Red velvet cake is zowat men favoriete cake… Mmmh! Wil ik wel eens proberen!

    1. Mariska Author says:

      Dan ga je deze ook zeker weten heel erg lekker vinden!

  2. Richard v.d. Plas. says:

    Lekker he?.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close