Oranje fudge met witte chocolade

Oranje fudge met witte chocolade is lekker zoet, met een vleugje citrus. Het goede nieuws is dat je maar drie ingrediënten nodig hebt. Wij zeggen: Oranje boven!

Deze oranje fudge is natuurlijk het hele jaar door lekker, maar extra leuk is het natuurlijk met Koningsdag! Misschien zelfs wel een leuk idee om te verkopen op de vrijmarkt.

Bij ‘gewone’ chocolade fudge gebruik ik minder chocolade per portie, maar witte chocolade is zachter dan pure chocolade en daarom heb je wat meer nodig. Extra boter toevoegen is ook niet nodig, want witte chocolade is van zichzelf al romig genoeg!

Zelf heb ik voor deze oranje fudge min­ne­o­la’s gebruikt. Ik ben gek op de frisse smaak die ze afgeven, maar je kunt natuurlijk ook een doodgewone sinaasappel gebruiken (wat natuurlijk wel weer de appeltjes van oranje zijn!).

Oranje Fudge met Min­ne­o­la's

Ingrediënten Oranje fudge met witte chocolade

voor ongeveer 40 stukjes
400 g witte chocolade
1 blikje gecondenseerde melk
2 Min­ne­o­la’s of 1 flinke sinaasappel

Optioneel: oranje kleurstof (deze gebruik ik) en sprinkels

Overige benodigdheden

goede fijne rasp (bijvoorbeeld deze)
vorm of schaal van ongeveer 25 bij 25 cm
bakpapier

Bereiding

  1. Bekleed een vorm met een stuk bakpapier.
  2. Was de Min­ne­o­la’s of de sinaasappel grondig. Gebruik een goede rasp om de schil te raspen; alleen het oranje gedeelte, want als je het witte meeneemt, heb je kans dat je fudge wat bitter wordt.
  3. Snijd de witte chocolade in kleine stukjes en plaats deze samen met de gecondenseerde melk in een grote kom. Verwarm het geheel ‘au bain-marie’, tot alle witte chocolade is gesmolten.
  4. Voeg de rasp van de schil toe aan de fudge. Zoals je kunt zien kleurt de fudge nu al een beetje oranje. Voor een extra oranje effect voeg je wat kleurstof toe.
  5. Giet de fudge in je bekleedde vorm, besprenkel met sprinkels en laat in de koelkast een paar uur opstijven.

Eet smakelijk 😉

Wat vind jij lekkerder: sinaasappels of min­ne­o­la’s ?

Pin deze Oranje fudge met witte chocolade!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Oranje Fudge met witte chocolade en Minola

 

Join the Conversation

  1. Ziet er heerlijk, echt een perfect hapje voor Koningsdag! 👑

  2. hij staat bij mij op te stijven in de koelkast! wat ontzettend makkelijk om te maken.. en na stiekem proeven kan ik u al zeggen dat de smaak uitstekend is! als hij straks koud genoeg is om te snijden zal ik een foto sturen. groetjes, Floor

    1. Stiekem snoepen hoort er bij! Ben benieuwd naar het resultaat 😀

      1. hoe lang heb jij hem laten staan voor het beste resultaat?

        1. Ligt er aan hoe stevig je het wilt hebben, van mij mag het best zacht blijven en vind ik het na een uur wel prima. Bewaar het wel altijd in de koelkast en haal het van te voren er uit om wat zachter te worden.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close