Oranje fudge met witte chocolade is lekker zoet, met een vleugje citrus. Het goede nieuws is dat je maar drie ingrediënten nodig hebt. Wij zeggen: Oranje boven!
Oranje Fudge
Deze oranje fudge is natuurlijk het hele jaar door lekker, maar extra leuk is het natuurlijk met Koningsdag! Misschien zelfs wel een leuk idee om te verkopen op de vrijmarkt.
Bij ‘gewone’ chocolade fudge gebruik ik minder chocolade per portie, maar witte chocolade is zachter dan pure chocolade en daarom heb je wat meer nodig. Extra boter toevoegen is ook niet nodig, want witte chocolade is van zichzelf al romig genoeg!
Sinaasappel of minneola’s?
Zelf heb ik voor deze oranje fudge minneola’s gebruikt. Ik ben gek op de frisse smaak die ze afgeven, maar je kunt natuurlijk ook een doodgewone sinaasappel gebruiken (wat natuurlijk wel weer de appeltjes van oranje zijn!) en mandarijnen zijn ook een goede optie. Ik moet toegeven dat de laatste jaren de minneola’s steeds moeilijker verkrijgbaar zijn.
Wat vind jij lekkerder: sinaasappels, minneola’s of mandarijnen?
Pin deze Oranje fudge met witte chocolade!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Ziet er heerlijk, echt een perfect hapje voor Koningsdag! 👑
hij staat bij mij op te stijven in de koelkast! wat ontzettend makkelijk om te maken.. en na stiekem proeven kan ik u al zeggen dat de smaak uitstekend is! als hij straks koud genoeg is om te snijden zal ik een foto sturen. groetjes, Floor
Stiekem snoepen hoort er bij! Ben benieuwd naar het resultaat 😀
hoe lang heb jij hem laten staan voor het beste resultaat?
Ligt er aan hoe stevig je het wilt hebben, van mij mag het best zacht blijven en vind ik het na een uur wel prima. Bewaar het wel altijd in de koelkast en haal het van te voren er uit om wat zachter te worden.