Orzo met courgette en knapperige pancetta is een heerlijk, makkelijk gerecht voor doordeweeks. Met gemak klaar in 30 minuten en je maakt maar 1 pan vies!
Deze orzo met courgette is heerlijk fris en zomers, de pancetta brengt de ziltigheid mee naar de tafel én geeft een lekkere crunch. We maken het recept helemaal af met citroenrasp, verse peterselie, geroosterde pijnboompitjes en (als je zin hebt in pittig) een beetje chili.
Orzo of Riso?
Hoewel orzo de vorm en grootte heeft van rijst, is het pasta. Om het nog verwarrender te maken wordt het ook vaak verkocht onder de naam ‘riso‘. Het komt naast in de Italiaanse keuken ook veelvuldig voor in de Turkse, Arabische en Griekse keuken en wordt ook wel kritharaki genoemd.
Kun je orzo dus niet in jouw supermarkt krijgen, kijk dan ook eens bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt bij jou in de buurt! Andere lekkere recepten met orzo zijn bijvoorbeeld:
- Bieten orzo met feta en ballen
- Instant Pot orzo met spinazie en feta
- Instant Pot Mediterrane orzo met kip, paprika en olijven
Pin dit recept voor Orzo met courgette en knapperige pancetta!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hey Mariska, dit ziet er lekker uit! Maakt het nog iets uit om platte peterselie of ‘gewone’ peterselie te gebruiken?
Hi Timo, dankjewel! Het maakt niet uit, wat jij het lekkerste vindt. Beide soorten peterselie smaken het zelfde de vorm is alleen anders. Ik gebruik meestal platte, want die snijd makkelijker en die groeit in mijn kruidenbak
Ok, super, dankjewel Mariska!