Orzo met courgette en knapperige pancetta

Deel met vrienden en familie

Orzo met courgette en knapperige pancetta is een heerlijk, makkelijk gerecht voor doordeweeks. Met gemak klaar in 30 minuten en je maakt maar 1 pan vies!

Deze orzo met courgette is heerlijk fris en zomers, de pancetta brengt de ziltigheid mee naar de tafel én geeft een lekkere crunch. We maken het recept helemaal af met citroenrasp, verse peterselie, geroosterde pijnboompitjes en (als je zin hebt in pittig) een beetje chili.

Orzo met courgette en knapperige pancetta

Orzo of Riso?

Hoewel orzo de vorm en grootte heeft van rijst, is het pasta. Om het nog verwarrender te maken wordt het ook vaak verkocht onder de naam ‘riso‘. Het komt naast in de Italiaanse keuken ook veelvuldig voor in de Turkse, Arabische en Griekse keuken en wordt ook wel kritharaki genoemd.

Kun je orzo dus niet in jouw supermarkt krijgen, kijk dan ook eens bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt bij jou in de buurt! Andere lekkere recepten met orzo zijn bijvoorbeeld:

Orzo met courgette en knapperige pancetta

Orzo met courgette en knapperige pancetta is een heerlijk, makkelijk gerecht voor doordeweeks. Met gemak klaar in 30 minuten en je maakt maar 1 pan vies!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 6 plakken pancetta
  • 1 stuks courgette
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 170 gr orzo
  • 300 ml bouillon kip of groente, niet te sterk
  • 1 blokje boter
  • 0.25 citroen
  • 0.5 bosje peterselie gesnipperd

Instructies

  • Bak de pancetta in een droge pan tot deze knapperig is. Leg apart. Was de pan niet af.
  • Was de courgette, snijd in de lengte door vieren en vervolgens in plakjes.
  • Schep de orzo, courgette plakjes en knoflook in de pan. Zet aan en schep door.
  • Voeg bouillon toe en breng aan de kook. Zet zachter en laat zachtjes pruttelen tot de orzo gaar is. Ongeveer 10-15 minuten. Haal je pan van de warmtebron.
    Is je orzo tussendoor droog? Voeg dan een beetje water toe.
  • Was je citroen goed en rasp met een fijne rasp de schil van een kwart citroen. Schep de boter, citroenrasp en peterselie door je orzo heen. Serveer met pancetta!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: courgette, eenpansgerecht, hoofdgerecht, maaltijdsalade, makkelijk, orzo, pancetta, varkenvlees

Pin dit recept voor Orzo met courgette en knapperige pancetta!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Orzo met courgette en knapperige pancetta

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hey Mariska, dit ziet er lekker uit! Maakt het nog iets uit om platte peterselie of ‘gewone’ peterselie te gebruiken?

    1. Mariska Author says:

      Hi Timo, dankjewel! Het maakt niet uit, wat jij het lekkerste vindt. Beide soorten peterselie smaken het zelfde de vorm is alleen anders. Ik gebruik meestal platte, want die snijd makkelijker en die groeit in mijn kruidenbak

      1. Ok, super, dankjewel Mariska!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close