Ossenhaas spiesjes met chimichurri

Deel met vrienden en familie

Chimichurri is een heerlijke frisse saus die zijn roots kent in Argentinië. Het zal je vast niet verbazen dat deze saus het heel goed doet bij ossenhaas, biefstuk en ander rundvlees.

Met mooi weer is dit recept natuurlijk uitermate geschikt voor op de BBQ. Combineer het lekker met een stuk stokbrood en groenten spiesjes voor een volledige maaltijd. Een gepofte aardappel doet het ook altijd goed er bij. Daar kan je natuurlijk ook de lekkere saus op doen.

Ossenhaas spiesjes met chimichurri

Ingrediënten Chimichurri

1 flinke bos peterselie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel chiliflakes (om mee te beginnen…)
snuf zout
limoensap
extra virgin olijfolie

Voor de ossenhaas spiesjes
ossenhaas
zout
peper

en natuurlijk spiesjes

Bereiding

  1. Was de peterselie goed. Naar mijn idee is dit altijd het kruid waar je de meeste kans hebt op zand.
  2. Plaats de peterselie, knoflookteentjes, zout en een eetlepel limoensap in een keukenmachine. Laat dit goed malen, 3 tot 4 minuten zeker.
  3. Voeg chiliflakes toe, maal even en proef. Voeg naar smaak extra chiliflakes toe.
  4. Nu is het alleen nog een kwestie van eetlepel voor eetlepel olie toevoegen en te laten mengen tot je een mooie, dikke chimichurri saus hebt gekregen.

De ossenhaas spiesjes zijn natuurlijk gewoon simpel te maken. Ossenhaas in blokjes snijden, op een spies rijgen en bestrooien met zout. De peper voeg je pas toe na het bakken of grillen!

Pin deze Chimichurri!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Chimichurri saus met peterselie

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close