Ossenhaas spiesjes met chimichurri

Chimichurri saus met peterselie Chimichurri is een heerlijke frisse saus die zijn roots kent in Argentinië. Het zal je vast niet verbazen dat deze saus het heel goed doet bij ossenhaas, biefstuk en ander rundvlees.

Met mooi weer is dit recept natuurlijk uitermate geschikt voor op de BBQ. Combineer het lekker met een stuk stokbrood en groenten spiesjes voor een volledige maaltijd.

Ossenhaas spiesjes met chimichurri

Ingrediënten Chimichurri

1 flinke bos peterselie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel chiliflakes (om mee te beginnen…)
snuf zout
limoensap
extra virgin olijfolie

Voor de ossenhaas spiesjes
ossenhaas
zout
peper

en natuurlijk spiesjes

Bereiding

  1. Was de peterselie goed. Naar mijn idee is dit altijd het kruid waar je de meeste kans hebt op zand.
  2. Plaats de peterselie, knoflookteentjes, zout en een eetlepel limoensap in een keukenmachine. Laat dit goed malen, 3 tot 4 minuten zeker.
  3. Voeg chiliflakes toe, maal even en proef. Voeg naar smaak extra chiliflakes toe.
  4. Nu is het alleen nog een kwestie van eetlepel voor eetlepel olie toevoegen en te laten mengen tot je een mooie, dikke chimichurri saus hebt gekregen.

De ossenhaas spiesjes zijn natuurlijk gewoon simpel te maken. Ossenhaas in blokjes snijden, op een spies rijgen en bestrooien met zout. De peper voeg je pas toe na het bakken of grillen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *