Aardappeltjes uit de oven met rozemarijn

Deel met vrienden en familie

Aardappeltjes uit de oven is zo’n gerecht dat ik al jaren maak. Je kan er heel veel kanten mee op, maar dit is echt mijn favoriete combinatie: Knoflook, Tijm & Rozemarijn. Er zijn kant-en-klaar opties, maar dat is helemaal niet nodig, je maakt het namelijk super makkelijk zelf.

Kies kleine aardappeltjes, die zijn meestal jonger en hebben een dunnere schil. Dit scheelt namelijk weer in de bereiding, je laat de schil er gewoon aan.

Tegen deze aardappeltjes kan geen kant-en-klaar pakket op!

Aardappeltjes uit de oven met rozemarijn

Aardappeltjes uit de oven is zo'n gerecht dat ik al jaren maak. Je kan er heel veel kanten mee op, maar dit is echt mijn favoriete combinatie: Knoflook, Tijm & Rozemarijn. Er zijn kant-en-klaar opties, maar dat is helemaal niet nodig, je maakt het namelijk super makkelijk zelf.
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 400-500 gr aardappeltjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijn fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel tijm
  • olijfolie
  • zout

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius
  • Was je aardappelen goed en snij ze in gelijke partjes (dan worden ze gelijk met elkaar gaar) en gooi ze in ovenschaal.
  • Meng olie in een kommetje met de rozemarijn, tijm, knoflook en een flinke snuf (zee)zout.
  • Giet het mengsel over je aardappels en roer het eventueel nog een beetje door. Zorg dat je aardappels goed onder de olie zitten.
  • Plaats de aardappelen in het midden van de oven. Het zal ongeveer 20 minuten duren voordat ze gaar zijn. Controleer dit altijd nog even, want het is erg afhankelijk van de grootte van je aardappelen en hoe goed je oven werkt.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Europees, Frans, Westers
Trefwoord: aardappel, oven

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Dit lijkt me heerlijk!!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close