Ovengeroosterde aardappels met harissayoghurt

Deel met vrienden en familie

Heerlijke knapperige, ovengeroosterde aardappels met harissayoghurt. Geen saaie harde aardappels, maar prachtige klompje knapperig goud!

Ovengeroosterde aardappels

Weinig is zo lekker als heerlijk knapperig gebakken aardappels uit de oven. In dit recept verwarmen we de ovenplaat met olie alvast voor, zodat de aardappels direct op de hete plaat lekker schroeien. Zo worden ze extra krokant en worden ze mooi goudbruin, precies zoals je dat wilt.

Harissayoghurt

Harissa is een kruidenpasta met onder andere peper uit Noord-Afrika. Het komt van origine uit Tunesië, maar is ook zeer populair in landen als Marokko en Israël. Inmiddels begint harissa ook in Nederland terrein te winnen. De pittig-kruidige pasta combineert ontzettend goed met het zachte en lichtzure van yoghurt. Let wel op, er zit nogal wat verschil tussen de diverse merken harissa. De één is heel mild, terwijl de ander echt een pittig power house is. Begin dus rustig, er kan altijd meer bij.

Lekker (vegan) bijgerecht

Deze aardappels doen het ontzettend goed als bijgerecht. Door gebruik te maken van plantaardige yoghurt is dit bijgerecht simpel vegan en lactosevrij te maken.

Ben je op zoek naar meer Kerstinspiratie? Kijk dan eens op onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk 2021!

Ovengeroosterde aardappels met harissayoghurt

Heerlijke knapperige, ovengeroosterde aardappels met harissayoghurt. Geen saaie harde aardappels, maar prachtige klompje knapperig goud!
Porties 4 bijgerechten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 5 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels
  • 3 à 4 eetlepels olijfolie plus extra voor op de bakplaat
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • zout

Harissayoghurt

  • 150-200 gr yoghurt (vegan optie: ongezoete kokosyoghurt)
  • 2 theelepels harissa naar smaak

Instructies

  • Was en snijd de aardappelen, leg in koud water en kook ze vervolgens met een snuf zout, tot ze gaar zijn. Giet af en laat 5 minuten nastomen.
  • Verwarm ondertussen een bakplaat met een dunne laag olie op 200 graden Celsius (hete lucht) of 220 graden zonder hete lucht. Je verwarmt de olie dus mee.
  • Ook maken we een kruidenolie. Verwarm in een klein pannetje 3 à 4 eetlepels olie met een gesneden teen knoflook, fijngesneden rozemarijn en snuf zout. Zodra de knoflook begint te kleuren haal je de pan van het vuur en haal je de olie door een zeef.
  • Giet de olie bij de uitgestoomde aardappels. Schud zodat de olie alles bedekt. Stort de aardappels op de hete plaat in de oven en spreid ze zoveel mogelijk uit.
  • Schep ze na 20 minuten een keer om. Doe dit na 20 minuten nog een keer. Kijk dan even of ze nog eens 20 minuten nodig hebben.
  • Meng de yoghurt met de harissa. Niet alle harissa's zijn gelijk, dus begin met 1 theelepel, proef en voeg meer toe naar smaak.
  • Serveer de heerlijke, knapperige aardappeltjes met de harissayoghurt.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: fushion
Trefwoord: aardappel, harissa, kerst, kerst bijgerecht, oven, yoghurt

Pin deze Ovengeroosterde aardappels met harissayoghurt!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Geroosterde aardappels met harissa yoghurt

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close