Heerlijke knapperige, ovengeroosterde aardappels met harissayoghurt. Geen saaie harde aardappels, maar prachtige klompje knapperig goud!
Ovengeroosterde aardappels
Weinig is zo lekker als heerlijk knapperig gebakken aardappels uit de oven. In dit recept verwarmen we de ovenplaat met olie alvast voor, zodat de aardappels direct op de hete plaat lekker schroeien. Zo worden ze extra krokant en worden ze mooi goudbruin, precies zoals je dat wilt.
Harissayoghurt
Harissa is een kruidenpasta met onder andere peper uit Noord-Afrika. Het komt van origine uit Tunesië, maar is ook zeer populair in landen als Marokko en Israël. Inmiddels begint harissa ook in Nederland terrein te winnen. De pittig-kruidige pasta combineert ontzettend goed met het zachte en lichtzure van yoghurt. Let wel op, er zit nogal wat verschil tussen de diverse merken harissa. De één is heel mild, terwijl de ander echt een pittig power house is. Begin dus rustig, er kan altijd meer bij.
Lekker (vegan) bijgerecht
Deze aardappels doen het ontzettend goed als bijgerecht. Door gebruik te maken van plantaardige yoghurt is dit bijgerecht simpel vegan en lactosevrij te maken.
Ben je op zoek naar meer Kerstinspiratie? Kijk dan eens op onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk 2021!
Pin deze Ovengeroosterde aardappels met harissayoghurt!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.