Overnight Oats met vers fruit

Deel met vrienden en familie

Overnight oats met vers fruit gezond havermout ontbijt

Het internet buzzed met de laatste rages op het gebied van gezond eten. Na de green smoothies, die nog steeds populair zijn, is het nu de beurt aan overnight oats.  Het idee sprak mij in eerste instantie niet zo aan, havermout brrrr. Ik ben ook helemaal geen fan van pap en andere, soortgelijke producten. De term “die lust er wel pap van” slaat nooit op mij. Toch heb ik het geprobeerd en ik ben inmiddels al een tijdje fan! Het is super makkelijk en ook nog eens een gezond ontbijt.

Havermout

Havermout is erg gezond. Het bevat veel vitamine B1, magnesium, fosfor, vezels en eiwitten. Het heeft een lage glycemische index waarde en dat zorgt ervoor dat je je lang vol blijft voelen. Het heeft desondanks weinig calorieën.
Alles goed en aardig, ik ben zelf dus al niet zo gek op warme havermout en ik heb er doordeweeks gewoon domweg niet de tijd, zin en/of het geduld voor om havermout te gaan maken in een pannetje op het fornuis. En al helemaal niet op maandagochtend, na een te leuk weekend.

Overnight Oats

Overnight oats is, zoals de naam al doet vermoeden, een havermout mengsel dat je ’s avonds klaar maakt voor de volgende ochtend. De volgende ochtend hoef je het alleen nog maar door te roeren en eventueel af te toppen met wat vers fruit en je bent al klaar.

Hoe maak je overnight oats.

Voor de ultieme basis overnight oats heb je maar twee ingrediënten nodig: havermout & “zuivel”. De zuivel kan echt van alles zijn, melk, alle soorten yoghurt, maar ook de veganistische opties, zoals soya-, amandel- en hazelnootmelk. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik durf te beweren dat je het ook met vla kan maken.

Recept: Overnight oats met vers fruit

Benodigdheden

Kwark
Havermout
Kaneel
Vers fruit

Bereiding

 1. Schep de kwark in je bakje en schep de havermout er doorheen. Wil je het wat dikker hebben, doe er dan wat meer yoghurt in. Je kan het ook wat verdunnen met water. Breng op smaak met wat kaneel.
 2.  Zet je overnight oats in de koelkast in een afsluitbaar bakje of dek een kom af met vershoudfolie.

Nu moet je een nachtje geduld hebben….

 1. Pak je overnight oats uit de koelkast, roer het allemaal nog een keer door, voeg je fruit toe en je kunt beginnen met je gezonde ontbijtje. Je kunt eventueel nog wat honing of kaneel toevoegen voor de smaak.

Heerlijk en supermakkelijk. Ik vind het vooral ideaal dat ik ’s ochtends zo weinig hoef te doen voor dit gezonde ontbijt. En het is ook nog eens heel makkelijk mee te nemen. Je kunt binnenkort nog wel meer overnight oats recepten verwachten.

En nu nog even een Nederlandse term bedenken…

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. YUM! Wat ziet dit er lekker uit. Moet ik echt eens proberen. Dankjewel voor het recept te sharen.

  xx naomi

  1. Mariska Author says:

   Graag gedaan Naomi. Ik hoop dat je het lekker zult vinden.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close