Paarse bloemkoolrijst met asperge en chorizo

Deel met vrienden en familie

Bij deze paarse bloemkoolrijst met asperge en chorizo knallen de kleuren van je bord af. Met de restjes uit mijn koelkast maakte ik dit heerlijke recept voor het eerst. Ik kwam erachter dat niet alleen de kleuren, maar ook de smaken perfect met elkaar combineren.

Uiteraard kun je ook gewoon een ‘normale’ bloemkool gebruiken. Smaakt net zo lekker, maar is natuurlijk een stuk minder spectaculair van kleur. Eerst keer dat je met paarse bloemkool werkt? Lees dan meer over deze prachtige paarse bloem in een van onze eerdere posts.

paarse bloemkoolrijst met asperge en chorizo

Ingrediënten Paarse bloemkoolrijst met asperge en chorizo

0.5 paarse bloemkool
bosje groene asperges
100 gr chorizo (bij een goede kwaliteit chorizo kun je met minder toe)
1 teentje knoflook
rasp van halve citroen
zout, peper, olijfolie

Bereiding

  1. Maak van de paarse bloemkool bloemkoolrijst. Lees hier tips voor hoe je bloemkoolrijst kan maken, mocht je hier nog niet de juiste techniek voor te pakken hebben.
  2. Snijd de chorizo in blokjes en de groene asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
  3. Bak de chorizo 2-3 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de knoflook, groene asperges en een beetje olijfolie toe. Bak dit 2 minuten mee.
  4. Schuif alles opzij en voeg de paarse bloemkoolrijst toe. Bak dit al om scheppend, tot de bloemkool gaar is. Slechts een paar minuten zou genoeg moeten zijn!
  5. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout, misschien is dat laatste niet nodig. Sommige chorizo’s zijn al flink zout van zichzelf. Rasp als finishing touch de citroenschil over je gerecht heen.

Eet smakelijk!

 

Pin deze Paarse bloemkoolrijst met asperge en chorizo!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Paarse bloemkoolrijst pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close