Paas chocoladeflikken

Deel met vrienden en familie

Paas chocoladeflikken, kijk nou hoe vrolijk met al die frisse kleurtjes! Heel makkelijk te maken en misschien nog wel makkelijker om op te eten. En natuurlijk heel leuk om samen te maken met kinderen!

Chocoladeflikken, maar dan in een paasjasje

Chocoladeflikken zijn ronde chocolaatjes die normaal gesproken worden versierd met nootjes of musketzaad. Soms zie je ze ook met chocoladehaver (nootjes en krenten).

Een Paasversie moet natuurlijk veel vrolijker zijn. Ik ging voor zoete vuleitjes, kolibri chocolade eitjes en regenboogsprinkels. Maar je kunt natuurlijk alle soorten eitjes en sprinkels gebruiken. Helemaal leuk zijn kleine paashaasjes die je doormidden snijdt met een heet mes en vervolgens op de chocoladeflikken legt. Hier moet je alleen wel veel geduld voor hebben en rustig werken.

In mijn recept koos ik voor pure chocolade en gele candy melts, maar alle soorten chocolade en melts kun je gebruiken. Voor het echt Paas- en lentegevoel kies je voor pastel kleuren.

Paas chocoladeflikken

Tips voor de mooiste paas chocoladeflikken

 • Gebruik een macaron bakmat voor chocoladeflikken die allemaal even groot zijn.
 • Schep een lepeltje chocolade in het midden van een cirkel op je bakmat en tik met een lepel in het midden om de chocolade te verspreiden. Zo worden ze niet te dik.
 • Maak 4 flikken per keer, zo kan je ze mooi decoreren, voordat de chocolade hard wordt.
 • Zorg dat je niet teveel van dezelfde kleur bij elkaar hebt liggen. Ik kies van tevoren een aantal eitjes uit en en laat die vervolgens nonchalant van een afstandje op de chocoladeflikken vallen.

Als je dit recept leuk vindt, vind je deze chocolade nestjes vast ook top!

Paas chocoladeflikken

Paas chocoladeflikken, kijk nou hoe vrolijk met al die frisse kleurtjes! Heel makkelijk te maken en misschien nog wel makkelijker om op te eten. En natuurlijk heel leuk om samen te maken met kinderen!
Porties 20 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

 • Bakpapier of een macaron bakmat

Ingrediënten

 • 250 gr candymelts en/of chocolade
 • 20 chocolade kolibri eitjes (ook wel chocolade kievitseitjes)
 • 2 eetlepels gekleurde gemengde sprinkels

Instructies

 • Smelt de chocolade of candy melts in de magnetron of au bain-marie. Als de chocolade bijna gesmolten is, maar je nog stukjes ziet, is het vaak beter om goed door te roeren en zo de chocolade te smelten. Als je blijft verwarmen wordt de chocolade te dun en loop het teveel uit als je straks rondjes gaat maken.
  250 gr candymelts en/of chocolade
 • Schep de chocolade op een stuk bakpapier of een speciale bakmat in rondjes en versier met je chocolade eitjes en sprinkels. Je hebt genoeg chocolade voor ongeveer 20 chocolade flikken.
  20 chocolade kolibri eitjes, 2 eetlepels gekleurde gemengde sprinkels
Auteur: Mariska
Gang: Snack
Keuken: Westers
Trefwoord: chocolade, paasrecept, pasen

Pin deze Paas chocoladeflikken!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Chocolade Paas flikken pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close