Paas soesjes

Paas soesjes recept paas brunch ontbijt
Paas soesjes! Waarom ook niet eigenlijk… Een perfecte afsluiting van een paasontbijt of paasbrunch. Of gewoon zo bij de koffie 😉
Je kunt er bij dit recept voor kiezen om zelf je soesjes te maken en te vullen. Zeker leuk om een keer te doen, maar misschien heb je daar niet zo’n zin in. In dat geval kun je je soesjes natuurlijk ook gewoon kopen. Het handigste is dan wel om soesjes te nemen die niet zijn bestrooid met poedersuiker, maar bijvoorbeeld die uit het vriesvak. Misschien niet zo culinair verantwoord, maar je hebt wel snel iets leuks op tafel staan, zonder veel gedoe!

Benodigdheden Paas soesjes

20 gevulde soesjes
200 gr witte chocolade
50 gr boter
vrolijk gekleurde sprinkels of fruithagel

Bereiding Paas soesjes

  1. Snijd, breek of hak de witte chocolade in kleine stukjes en smelt deze ‘au bain marie’.
  2. Zodra de chocolade is gesmolten roer je de boter er rustig doorheen. Het is belangrijk dat je de witte chocolade niet teveel en te wild door roert, want dan kan het schiften.
  3. Doop de soesjes voorzichtig één voor één in de chocolade en bestrooi ze met sprinkels. Dit hoeft niet direct met elk soesje, maar ik zou het zeker om de vijf soesjes doen.
  4. Herhaal tot alle soesjes omgetoverd zijn tot vrolijke Paas soesjes.

Fijne paasdagen 🙂 !
Opzoek naar nog meer Paas recepten of andere lekkere zoetigheden? In de recepten index kom je genoeg lekkers tegen!

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *