Paas Tiramisu

Deel met vrienden en familie

Paas Tiramisu is misschien wel het perfecte toetje voor Pasen. Het is makkelijk en simpel te maken en uiteraard mega lekker. Deze heerlijk Paas Tiramisu maken we met lemon curd en eierkoeken, maar zonder rauwe ei! Als je wilt maak je ‘m alcoholvrij, zodat de Paas Tiramisu lekker is voor iedereen!

Paas Tiramisu

Stop maar met zoeken naar een toetje voor Pasen. Paas Tiramisu is wat je wilt maken, of je nou voor een paasbrunch of een etentje gaat. Deze tiramisu met heerlijke laagjes eierkoek, room en een vleugje lemon curd wordt een regelrechte hit.

Voor de decoratie geldt in dit geval: more = more. Hoppa, gewoon alle paaschocolade, sprinkels en eitjes die je kan vinden erop. Van die koekjes in de vorm van een nestje staan er ook fantastisch op.  De eitjes bovenop de taart zijn een beetje van het roommengsel met lemon curd in een half chocolade-ei. Je kent ze wel, van die grote holle dingen. Je kan ook nog wat swirls maken met extra lemoncurd!

Lekkere paas tiramisu makkelijk recept
Paas Tiramisu Recept

Citroen en koffie

We gebruiken zowel lemon curd (citroen, als koffie in dit recept. Dit is echt een heerlijke combinatie, die in Nederland nog niet zo bekend is. In Italië en bijvoorbeeld Spanje drinken ze zelfs koffie met citroensap en ook in Azië ben ik de combinatie tegenkomen (meestal in de vorm van yuzu). Ben je echt geen fan van de combinatie, gebruik dan chocolademelk om je koekjes in te dippen in plaats van koffie. Is je Paas Tiramisu gelijk cafeïnevrij. 

Paas Tiramisu Recept

Paas Tiramisu is misschien wel het perfecte toetje voor Pasen. Het is makkelijk en simpel te maken en uiteraard mega lekker. Deze heerlijk Paas Tiramisu maken we met lemon curd en eierkoeken, maar zonder rauwe ei! Als je wilt maak je 'm alcoholvrij, zodat de Paas Tiramisu lekker is voor iedereen!
Servings 6 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Opstijven in de koelkast 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 200 gr mascarpone
  • 2 eetlepels lemon curd
  • 200 ml slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 8 eierkoeken
  • 1 à 2 koppen espresso * zie artikel voor alternatieven

Optioneel

  • 1 shot Licor 43
  • paasdecoratie

Instructies

  • Klop de mascarpone samen met de lemon curd goed los. Proef en voeg eventueel naar smaak extra curd toe.
    200 gr mascarpone, 2 eetlepels lemon curd
  • Klop vervolgens in een andere kom de slagroom samen met de poedersuiker stijf. Het makkelijkste gaat dit met een elektrische mixer, maar met wat spierballen lukt het ook wel met een garde. Spatel de losgeklopte mascarpone rustig door de slagroom heen.
    200 ml slagroom, 50 g poedersuiker
  • Snijd je eierkoeken op maat zodat je straks meteen weet hoe alles past in je schaal. We gaan 2 lagen maken.
    8 eierkoeken
  • Meng de koffie optioneel met Licor 43. Doop de eierkoeken kort in de koffie en verdeel over de bodem van de schaal. Eierkoeken nemen de koffie veel sneller op dan de traditionele lange vinger, je moet dus sneller werken en korter dopen.
    1 à 2 koppen espresso, 1 shot Licor 43
  • Smeer de helft van de room bovenop de eierkoeken. Herhaal alles voor de tweede laag
  • Plaats de tiramisu afgedekt een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.
  • Maak de tiramisu af met paasdecoratie, vlak voor het serveren!
    paasdecoratie
Author: Mariska
Gang: Dessert
Keuken: Italiaans
Trefwoord: alcoholvrij, citroen, Koffie, paasrecept, tiramisu, toetje, zoet

Pin dit recept voor Paas Tiramisu!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Paas Tiramisu met chocolade paas decoratie

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close