Wentelteefjes van paasbrood zijn heerlijk bij het paasontbijt en stiekem ook op alle andere dagen dat paasbrood in de winkel ligt! Pasen is het perfecte excuus om eens lekker uitgebreid te brunchen, te genieten van het, hopelijk, lekkere weer en een extra vrije dag op maandag. Met deze wentelteefjes van paasbrood maak je het geheel nog feestelijker. Ze zijn zó lekker, dat je je zult afvragen waarom je dit niet eerder gemaakt hebt.
Paasbrood over, wat nu?
Na Pasen hebben wij vaak nog wel paasbrood over. Een beetje uitgedroogd en oud, besloot ik er wentelteefjes van te maken. Dat bleek een ‘match made in heaven’ te zijn. Het zoete paasbrood met haar krentjes (en spijs!) leent zich ontzettend goed voor het maken van wentelteefjes. Zo lekker dat het paasbrood bij ons inmiddels niet eens meer de kans krijgt om oud te worden, ze gaan gewoon meteen zo de pan in. Hetzelfde geldt trouwens voor oliebollen.
Normaal gesproken wordt er in het beslag voor wentelteefjes suiker of vanillesuiker toegevoegd. Paasbrood is al zoet van zichzelf en heeft dit dus niet nodig. Wil je jezelf echt verwennen? Dan kun je de melk ook vervangen door room.
Zelf bestrooi ik ze naderhand niet alleen met een klein beetje poedersuiker en kaneel, maar ook met een klein beetje sinaasappel rasp. Dat geeft het net even een tikje frisheid en het ruikt ook nog eens ontzettend lekker.
Pin deze Wentelteefjes van Paasbrood !
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Wat een leuk idee 🙂 Bij mij roept Pasen weer geen al te leuke gevoelens op dit jaar. Moet werken 🙁
Ah balen 🙁
Dit zijn van die simpele ideetjes die toch heel verrassend en geweldig zijn!