Wentelteefjes van paasbrood – heerlijk als paasontbijt

Deel met vrienden en familie

Wentelteefjes van paasbrood zijn heerlijk bij het paasontbijt en stiekem ook op alle andere dagen dat paasbrood in de winkel ligt! Pasen is het perfecte excuus om eens lekker uitgebreid te brunchen, te genieten van het, hopelijk, lekkere weer en een extra vrije dag op maandag. Met deze wentelteefjes van paasbrood maak je het geheel nog feestelijker. Ze zijn zó lekker, dat je je zult afvragen waarom je dit niet eerder gemaakt hebt.

Wentelteefjes van paasbrood

Paasbrood over, wat nu?

Na Pasen hebben wij vaak nog wel paasbrood over. Een beetje uitgedroogd en oud, besloot ik er wentelteefjes van te maken. Dat bleek een ‘match made in heaven’ te zijn. Het zoete paasbrood met haar krentjes (en spijs!) leent zich ontzettend goed voor het maken van wentelteefjes. Zo lekker dat het paasbrood bij ons inmiddels niet eens meer de kans krijgt om oud te worden, ze gaan gewoon meteen zo de pan in. Hetzelfde geldt trouwens voor oliebollen.

Normaal gesproken wordt er in het beslag voor wentelteefjes suiker of vanillesuiker toegevoegd. Paasbrood is al zoet van zichzelf en heeft dit dus niet nodig. Wil je jezelf echt verwennen? Dan kun je de melk ook vervangen door room.

Zelf bestrooi ik ze naderhand niet alleen met een klein beetje poedersuiker en kaneel, maar ook met een klein beetje sinaasappel rasp. Dat geeft het net even een tikje frisheid en het ruikt ook nog eens ontzettend lekker.

Wentelteefjes van paasbrood

Wentelteefjes van paasbrood zijn heerlijk bij het paasontbijt en stiekem ook op alle andere dagen dat paasbrood in de winkel ligt! Pasen is het perfecte excuus om eens lekker uitgebreid te brunchen, te genieten van het, hopelijk, lekkere weer en een extra vrije dag op maandag. Met deze wentelteefjes van paasbrood maak je het geheel nog feestelijker. Ze zijn zó lekker, dat je je zult afvragen waarom je dit niet eerder gemaakt hebt.
Porties 4 plakken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 plakken paasbrood (mag oud zijn)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk of room
  • 0.5 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel boter, olie, kokos olie naar smaak

Optioneel

  • kaneelpoeder
  • poedersuiker
  • sinaasappelrasp

Instructies

  • Klop de eieren samen met de melk en vanille los in een diep bord waar straks je plakken paasbrood in passen.
    2 eieren, 2 eetlepels melk of room, 0.5 theelepel vanille extract
  • Snijd het paasbrood in plakken. Leg een plak paasbrood in je eimengsel. Draai na ongeveer 30 seconden je paasbrood om en laat het nog 30 seconden weken.
    4 plakken paasbrood
  • Verwarm een koekenpan met wat vet (boter, kokosolie, olijfolie, wat je zelf het lekkerste vindt).
    1 eetlepel boter, olie, kokos olie
  • Haal je paasbrood voorzichtig uit het eiermengsel en plaats het in de pan. Bak de plakken in ongeveer in 4 à 5 minuten goudbruin.
  • Herhaal alle stappen voor al je plakken paasbrood.
  • Optioneel: Bestrooi je wentelteefjes met poedersuiker, kaneel en/of sinaasappelrasp!
    kaneelpoeder, poedersuiker, sinaasappelrasp
Auteur: Mariska
Gang: brunch, lunch, ontbijt
Keuken: Westers
Trefwoord: paasrecept

Pin deze Wentelteefjes van Paasbrood !

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Paasbrood wentelteefjes

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Kiss & Make-up says:

    Wat een leuk idee 🙂 Bij mij roept Pasen weer geen al te leuke gevoelens op dit jaar. Moet werken 🙁

  2. Dit zijn van die simpele ideetjes die toch heel verrassend en geweldig zijn!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close