Paasrecepten met ei

Deel met vrienden en familie

Wij hebben de 18 lekkerste Paasrecepten met ei voor je op een rijtje gezet. Met Pasen heb ik altijd zin in ei! Ontbijt, hapjes en zelfs met het avondeten kan je genieten van ei deze Pasen.

18 paasrecepten met ei

Het gebruik van eieren tijdens Pasen is al eeuwenlang een vanzelfsprekendheid. Het eten van eieren tijdens Pasen is diep geworteld in onze cultuur en kent zijn oorsprong in zowel heidense Germaanse gebruiken, als latere Christelijke tradities. Hier lees je daar meer over: Waarom eten we met Pasen eieren?

Paasontbijt met ei

croque monsieur
Luchtig wolken ei
Japanese Egg sandwich

Pasen begint bij velen met een uitgebreid ontbijt (of brunch voor de uitslaper). Het ideale moment voor Paasrecepten met ei als je het mij vraagt! We hebben wentelteefjes van paasbrood opgenomen in de lijst, maar eigenlijk zijn alle soorten wentelteefjes ontzettend lekker bij het paasontbijt!

Gevulde eitjes met Pasen

Surinaamse gevulde eieren
klassiek gevulde eieren
Gevulde eieren met Koreaanse specerijen

Al in de tijd van het oude Rome en Griekenland werden eieren gevuld en geserveerd op banketten ter ere van vruchtbaarheidsgoden en godinnen. Nog steeds zijn we ontzettend gek op gevulde eitjes, je kunt er alle kanten mee op. Van simpel klassiek tot spicy Koreaanse eitjes! Volg een van onze recepten voor gevulde eieren deze Pasen of bedenk een nieuwe variatie!

Nog meer Paasrecepten met ei!

curry frittata tomaten salsa
Boerenomelet met chorizo en asperges koolhydraatarme maaltijd
Kabeljauw quiche met prei en kerrie

Naast ontbijtjes en gevulde eitjes wil je misschien ook nog wat vullenders. Daar zorgen deze recepten dan weer voor. Lekker als diner, maar ook leuke gerechten voor bij een uitgebreide Paasbrunch natuurlijk!

Meer paasinspiratie? Kijk dan ook eens bij onze 8 kidsproof Paasrecepten, 11 niet-standaard Paasrecepten die je dit jaar wilt maken! en Waarom eten we Matzes met Pasen?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close