Paddenstoelen risotto met tijm, is risotto zoals risotto moet zijn. Heerlijk romig en simpel, maar bomvol smaak. De rijst is zacht, maar heeft nog steeds een goede bite. De paddenstoelen geven het een aardse ondertoon. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook heel geschikt als tussengerecht van een uitgebreid diner. Houd de porties in dat geval wel klein, want hoewel je van risotto kunt blijven eten, vult het ook heel erg goed.
Dit is niet de eerste keer dat ik een recept online plaats met paddenstoelen en risotto. Eerder deelde ik al met jullie mijn vegan, Instant Pot en Kerstversie met jullie.
Heerlijke herfstrecepten met paddenstoelen
Hoewel paddenstoelen het hele jaar goed verkrijgbaar zijn, geven ze mij toch een echt herfstgevoel. Heb jij zin in nog meer gerechten met paddenstoelen? Probeer dan ook eens:
- Winterse quinoa met kip, paddenstoelen en tijm
- Romige paddenstoelensoep
- Plaattaart met paddenstoelen en zongedroogde tomaten
Belangrijk bij het maken van risotto
Maak je bouillon niet te zout. Het water verdampt en dat kan ervoor zorgen dat je risotto te zout wordt. Weinig kan je eten zo verpesten als teveel zout. Ik gebruik meestal de helft van de aangeraden hoeveelheid bouillonblokjes met mijn water. Wist je trouwens dat je restjes paddenstoelen, bijvoorbeeld de wat verhoute uiteindes heel goed bij je bouillon kunt gooien? Dit geeft de bouillon een extra boost.
Risotto heeft, onterecht als je het mij vraagt, het imago van ingewikkeld en tijdrovend. Ingewikkeld valt heel erg mee, zoals je kunt lezen in het recept. Je moet wel bij de pan blijven, want het mag echt niet aanbakken. Binnen 30 minuten ben je vaak al helemaal klaar om te gaan eten, dus pak er een wijntje bij, zorg voor goed gezelschap in de keuken en de tijd vliegt voorbij.
Pin deze Paddenstoelen risotto!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Het ziet er echt super smakelijk en lekker uit! ik heb hem opgeslagen 🙂