Paddenstoelen risotto uit de Instant Pot

Paddenstoelen risotto uit de Instant Pot is zo simpel, makkelijke en snel dat het bijna gênant is.  Slechts 5 minuten op hoge druk en de Instant Pot doet al het werk voor je. Het resultaat is een perfecte paddenstoelen risotto. Heerlijk romig, met de perfecte zachte, maar niet té zachte, risottokorrel.

Instant Pot Risotto

Risotto, dat betekent toch constant roeren in een pot en blijven opletten? Hoewel risotto maken stiekem heel simpel is, kan het dus nog makkelijker met de hulp van de Instant Pot. De stappen zijn bijna hetzelfde, behalve dat je de bouillon er in één keer bij gooit en vervolgens de pot sluit. Tot de timer afloopt heb je er geen omkijken meer naar.

Wanneer je de eerste keer na de quick release de deksel van de pot haalt, zal je waarschijnlijk denken dat het mislukt is. De risotto lijkt namelijk veel te nat! Zelf denk ik dit ook iedere keer weer. Geen zorgen, wanneer je het goed doorroert en de kaas erbij doet, zal je zien dat de risotto perfect is.

Niet zo maar verdubbelen

Belangrijk om te weten: waar je bij veel Instant Pot recepten makkelijk het recept kan vermenigvuldigen en de hoeveelheid vocht en kooktijd hetzelfde kan houden, is dit hier niet het geval. De kooktijd wel, maar het vocht niet, omdat dit precies is afgemeten zodat al het vocht kan worden opgenomen door de rijst.

Meer Instant Pot recepten?

Op zoek naar meer Instant Pot recepten? Probeer dan ook eens onze:

Je kunt deze recepten in alle soorten (elektrische) hogedruk pannen maken, dus ook in de Crockpot Express bijvoorbeeld.

Paddenstoelen risotto uit de Instant Pot

Paddenstoelen risotto uit de Instant Pot is zo simpel, makkelijke en snel dat het bijna gênant is.  Slechts 5 minuten op hoge druk en de Instant Pot doet al het werk voor je. Het resultaat is een perfecte paddenstoelen risotto. Heerlijk romig met de perfecte zachte, maar niet té zachte, risotto korrel.
Porties 2 flinke porties
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 0 min
HP in de Instant Pot 5 min

Apparatuur

  • Instant Pot of andere elektrische hogedruk pan

Ingrediënten

  • 250 gr paddenstoelen
  • 1 kleine sjalot
  • 1 eetlepel boter
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheut droge witte wijn
  • 200 gr risottorijst
  • 450 ml bouillon
  • 1 flink handje Parmezaanse kaas (geraspt)
  • zout, peper en olijfolie

Instructies

  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Snipper de sjalot en teentjes knoflook fijn.
  • Verwarm de pot met de SAUTE functie. Smelt de boter, met een scheutje olijfolie en bak hier de paddenstoelen in. Dit zorgt voor extra smaak.
  • Voeg na 2 à 3 minuten de sjalot toe en als die bijna glazig is de knoflook. Roer goed door. Rits de blaadjes van de tijm en voeg die toe.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pot en roer goed door. Bak dit kort mee, tot de korrels glazig zijn. Blus af met een scheut witte wijn. Roer goed door en laat dit een minuut inkoken.
  • Voeg alle bouillon toe. Roer goed door. Zorg ervoor dat er geen rijstkorrels aan de zijkant van de pot zitten.
  • Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je 'high pressure' en set je de timer op 5 minuten.
  • Zodra de timer afgelopen is gaan we voor een Quick Release.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed door. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat extra tijm.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Main Course
Keuken: Italiaans, Italian, Mediterranean
Trefwoord: Instant Pot, paddestoelen, risotto

Pin deze Paddenstoelen risotto uit de Instant Pot!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant pot paddenstoelen risotto pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close