Pandan ijskoffie

Deel met vrienden en familie

Pandan ijskoffie ziet er niet alleen fantastisch uit, het smaakt ook nog eens heerlijk. Pandan heeft een heerlijk zacht en soepel aroma dat iets van kokos, vanille en chocolade weg heeft en dát combineert heerlijk met koffie. Waan je even in een tropisch café op Bali met dit ijskoude koffiedrankje.

Pandan ijskoffie

Iedere keer wanneer we een foto op Instagram Stories delen met pandan ijskoffie stromen de vragen binnen. Wat is het? Waar heb je die gehaald? Waar kan ik dat kopen? In Nederland ben ik deze pandan koffie nog in geen enkel koffietentje tegengekomen, en zelf dronk ik het voor het eerst in een heerlijk café in Canggu op Bali. Gelukkig is het super simpel om zelf te maken: roer pandanextract door de (vanille)melk, vul een glas met flink ijs, giet hier een shot koffie overheen en daarna de melk. Rietje erbij en klaar!

Ik gebruik zelf meestal de vanillemelk van Oatly en pandan extract van Koepoe Koepoe (deze). Deze is niet alleen heel lekker, hij is ook minder waterig dan bijvoorbeeld Jola, wat fijn werkt in combinatie met de melk die je ook toevoegt. Met het kleine flesje maak je makkelijk tien kopjes pandan ijskoffie.

Meer recepten met pandan

Ok, dit recept vraagt dus om pandanextract, maar wat doe je daarna met het potje? Wees gerust, je kunt er nog veel meer lekkers mee maken, zoals:

Pandan IJskoffie

Pandan ijskoffie ziet er niet alleen fantastisch uit, het smaakt ook nog eens heerlijk. Pandan heeft een heerlijk zacht en soepel aroma dat iets van kokos, vanille en chocolade weg heeft en dát combineert heerlijk met koffie. Waan je even in een tropisch café op Bali met dit ijskoude koffiedrankje.
Porties 1 glas
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 scheppen ijsblokjes
  • 1 shot espresso
  • 1 shot melk bijvoorbeeld Oatly haverdrank vanille
  • pandan aroma

Instructies

  • Meng melk met een beetje pandanextract. De eerste keer is het handig om steeds even te proeven, want elk merk extract is anders. Als je teveel gebruikt kan het bitter worden, schenk er in dat geval wat extra melk bij. Zelf gebruik ik maar een mespuntje pandanextract.
  • Vul een glas met flink wat ijs. Giet hier de pandanmelk overheen.
  • Zet je koffie en voeg naar smaak suiker toe, dit smelt nu nog makkelijk in de warme koffie. Gebruik je suikersiroop, dan kun je dit ook achteraf doen.
  • Schenk de koffie (voorzichtig!) bovenop de melk met ijs. Ik giet de koffie het liefst op een ijsklontje. Het is de bedoeling dat je de laagjes duidelijk blijft zien, dat geeft het mooiste effect!
Auteur: Mariska
Gang: Drankje
Keuken: Aziatisch, Indonesisch
Trefwoord: IJskoffie, Koffie, pandan

Pin dit recept voor Pandan ijskoffie!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Pandan iced latte

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close