Pandan panna cotta is een heerlijk romig toetje met een licht groene kleur. De oorsprong van panna cotta is Italiaans, maar dit gerecht doet het ook heel goed met een Aziatische twist. Binnen tien minuten gemaakt en dan is het slechts een kwestie van geduld.
Pandan Panna Cotta
De smaakmaker in dit dessert is pandan. Dit Aziatische blad wordt ook wel het vanille van Indonesië genoemd. De smaak komt zeker overeen met een zachte en een tikje grassige vanille.
Pandan komt in verschillende soorten; zo heb je het verse blad, een extract en essence. Voor dit recept gebruiken we extract, dit voeg geen extra vocht toe aan je recept. Ik gebruik meestal pandan-extract van het merk Koepoe Koepoe.
Panna cotta met kokosmelk
Om de pandan panna cotta een extra tropisch gevoel te geven, gebruiken we kokosmelk in plaats van gewone melk. Ik bedoel dan echte kokosmelk uit een blikje of pak, zoals bijvoorbeeld van het merk Aroy-D, en niet de kokosdrank die je tegenwoordig in het melkschap van je supermarkt kunt vinden; deze melk is te waterig voor dit recept!
Wil je dit toetje lactosevrij houden, vervang dan de room door kokosroom. Om het vegan te maken moet je de gelatine vervangen door agar-agar.
Net als wij gek op de Indonesische keuken? Dan hebben we nog veel meer recepten voor je!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.