Pandan panna cotta

Deel met vrienden en familie

Pandan panna cotta is een heerlijk romig toetje met een licht groene kleur. De oorsprong van panna cotta is Italiaans, maar dit gerecht doet het ook heel goed met een Aziatische twist. Binnen tien minuten gemaakt en dan is het slechts een kwestie van geduld.

Pandan Panna Cotta

De smaakmaker in dit dessert is pandan. Dit Aziatische blad wordt ook wel het vanille van Indonesië genoemd. De smaak komt zeker overeen met een zachte en een tikje grassige vanille.

Pandan komt in verschillende soorten; zo heb je het verse blad, een extract en essence. Voor dit recept gebruiken we extract, dit voeg geen extra vocht toe aan je recept. Ik gebruik meestal pandan-extract van het merk Koepoe Koepoe

Panna cotta met kokos
Pandan panna cotta in ramekin

Panna cotta met kokosmelk

Om de pandan panna cotta een extra tropisch gevoel te geven, gebruiken we kokosmelk in plaats van gewone melk. Ik bedoel dan echte kokosmelk uit een blikje of pak, zoals bijvoorbeeld van het merk Aroy-D, en niet de kokosdrank die je tegenwoordig in het melkschap van je supermarkt kunt vinden; deze melk is te waterig voor dit recept! 

Wil je dit toetje lactosevrij houden, vervang dan de room door kokosroom. Om het vegan te maken moet je de gelatine vervangen door agar-agar. 

Net als wij gek op de Indonesische keuken? Dan hebben we nog veel meer recepten voor je!

Pandan panna cotta

Pandan panna cotta is een heerlijk romig toetje met een licht groene kleur. De oorsprong van panna cotta is Italiaans, maar dit gerecht doet het ook heel goed met een Aziatische twist. Binnen tien minuten gemaakt en dan is het slechts een kwestie van geduld.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Opstijven in de koelkast 4 uur

Kookgerei

  • 4 panna cotta vormpjes of 4 kleine glaasjes
  • huishoudfolie

Ingrediënten

  • 3 gelatine blaadjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 500 ml slagroom ongeklopt
  • 45 gr suiker
  • 0.25 theelepel pandan extract

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water. Als je warm water gebruikt zal de gelatine meteen smelten en dat wil je niet.
    3 gelatine blaadjes
  • Meng kokosmelk, slagroom, suiker en pandan extract met elkaar in een steelpan.
    100 ml kokosmelk, 500 ml slagroom, 45 gr suiker, 0.25 theelepel pandan extract
  • Proef en voeg naar smaak meer pandan toe. Elk merk is namelijk net even anders in sterkte.
  • Zet het pannetje op het vuur en verwarm deze tot het net kookt. Haal het vervolgens direct van het vuur af.
  • Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer deze door de warme mix heen.
    3 gelatine blaadjes
  • Giet in je vormpjes of glaasjes en dek af met huishoudfolie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Heb je panna cotta vormpjes gebruikt? Dip ze dan even in een schaaltje met warm water, voordat je ze omkeert. Zo komen ze gemakkelijk los! Je kunt de panna cotta ook zo in een glaasje serveren.
Auteur: Mariska
calorieën: 534kcal
Gang: Dessert, nagerecht, toetje
Keuken: Aziatisch, fushion, Indonesisch, Italiaans
Trefwoord: basis recept, kerst, kerst dessert, kerst zoet, pandan, panna cotta, room

Nutrition

Calorieën: 534kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 5g | Fat: 51g | Saturated Fat: 34g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 12g | Cholesterol: 142mg | Sodium: 41mg | Potassium: 187mg | Fiber: 1g | Sugar: 16g | Vitamin A: 1848IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 88mg | Iron: 1mg

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Pandan Panna Cotta

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close