Pandan panna cotta met kokos

Pandan panna cotta met kokos is een heerlijk tropisch toetje. De oorsprong van panna cotta is natuurlijk Italiaans, maar dit gerecht doet het ook heel goed met een Aziatische twist. Binnen tien minuten gemaakt en dan is het slechts een kwestie van geduld.

Kokos Pandan panna cotta

Een extra tropische touch

Om de pandan panna cotta een extra tropisch gevoel te geven, gebruiken we kokosmelk in plaats van gewone melk. Ik bedoel dan echte kokosmelk uit een blikje of pak, zoals bijvoorbeeld van het merk Aroy-D, en niet de kokosdrank die je tegenwoordig in het melkschap van je supermarkt kunt vinden; deze melk is te waterig voor dit recept!

Net als wij gek op de Indonesische keuken? Dan hebben we nog veel meer recepten voor je!

Benodigdheden voor kokos pandan panna cotta

voor vier personen

3 blaadjes gelatine
250 ml kokosmelk
250 ml slagroom
30 g suiker
1/4 theelepel pandan extract *
* let op, ik gebruik pandan van het merk koepoe koepoe en ik meet mijn theelepels altijd af met een maatlepel

optioneel:
geraspte kokos

overige benodigdheden: 4 kleine glaasjes of panna cotta vormpjes en huishoudfolie

  1. Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
  2.  Plaats de kokosmelk, suiker en room samen met de pandan extract in een steelpan. Roer goed, maar rustig door en proef of je genoeg pandan extract hebt.
  3. Zet het pannetje op het vuur en verwarm deze tot het net kookt. Haal het vervolgens direct van het vuur af.
  4. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer deze door de warme mix heen. Verdeel het mengsel over je vormpjes.
  5. Als je het vervelend of lelijk vindt dat er een vel op je panna cotta komt, dek ze dan af met een stuk huishoudfolie, voordat je ze in de koelkast plaatst. Laat ze minimaal 6 uur, maar liever nog de hele nacht, in de koelkast opstijven.
  6. Serveer met een wat geraspte kokos die je eventueel getoast hebt.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close