Pangsit met garnalen en kip

Deel met vrienden en familie

Deze heerlijke Indonesische gefrituurde hapjes worden pangsit, of voluit pangsit goreng genoemd. We vullen ze met een overheerlijk mengsel van kip en garnalen en frituren ze daarna kort tot het knapperig zijn. Dit Aziatische borrelhapje is super leuk om zelf te maken.

Wat is Pangsit?

Pangsit, ook wel pangsit goreng genoemd, is de Indonesische versie van de Chinese wonton, maar ook in Thailand kennen ze een variatie op dit hapje. Het is een wonton wrapper die gevuld, gevouwen en volgens gefrituurd wordt. De vulling bestaat meestal uit gehakt, garnalen of een combinatie daarvan. Deze knapperige deeghapjes doen het goed op feestjes als hapje bij een biertje, maar ook als voorgerechtje.

Pangsit met kip en garnaal

Pangsit met garnalen en kip

De combinatie van garnalen en kipgehakt is ook iets wat ze graag in Thailand gebruiken. Het geeft een sappig resultaat. Door een deel van de garnalen met de hand te hakken, krijg je heerlijke sappige stukjes garnaal. In plaats van kipgehakt kun je ook varkensgehakt gebruiken.

Woton met garnalen en kip

Pangsit, wonton of loempiavellen?

Het makkelijkste werk je met pangsit of wontonvellen. Deze vind je bij de meeste toko’s in de vriezer. Kun je de eerste twee niet makkelijk krijgen, gebruik dan gewoon loempiavellen. Bestrijk deze met wat water en vouw dubbel, je hebt nu een rechthoek. Snijd deze rechthoek doormidden en je hebt twee perfecte vierkanten voor het vouwen van een pangsit hapje.

Vouwen gaat heel makkelijk. Je vouwt je vel dubbel tot je een driehoek hebt. Hier kun je het bij laten of je vouwt de puntjes weer bij elkaar.

Pangsit met kip en garnaal

Deze heerlijke Indonesische gefrituurde hapjes worden pangsit, of voluit pangsit goreng genoemd. We vullen ze met een overheerlijk mengsel van kip en garnalen en frituren ze daarna kort tot het knapperig zijn. Dit Aziatische borrelhapje is super leuk om zelf te maken.
Porties 35 stuks
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 300 gr kippengehakt ongekruid!
  • 200 gr garnalen rauw!
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 2 stuks lente ui
  • witte peper
  • pangsit of wontonwrappers
  • olie om in te frituren
  • 2 eieren alleen het eiwit

Instructies

  • Haal je pangsit, wonton of loempiavellen uit de vriezer en laat deze ontdooien onder een vochtige theedoek, zodat ze niet uitdrogen.
  • Houd eenderde van de garnalen apart. Doe de rest samen met het kipgehakt, de teentjes knoflook, witte peper, soja-, oester- en vissaus en rijstazijn in een mixer en maal dit fijn.
  • Snijd de lente ui fijn en overige garnalen in kleine stukjes en meng deze door het gehaktmengsel heen.
  • Bak een klein proefstukje in een koekenpan met een drupje olie. Proef en voeg eventueel zout toe.
  • Daarna gaan we met het mengsel gooien (!). Dit is een Aziatische techniek die ontzettend leuk is om te doen en ook nog eens effectief zijn.
    Pak het gehakt uit je kom en gooi deze met een smak weer terug in de kom. Pak het weer op en herhaal, doe dit zo'n 15 keer.

Vouwen

  • Meng het eiwit met een klein beetje water en kluts goed los.
  • Smeer je vel in met een dun laagje eiwit en leg hier een klein bolletje gehakt op. Ik gebruik hier een meloenbolletjeschepje voor. Dip deze in een beetje water en je gehakt blijft niet zo plakken.
  • Vouwen gaat heel makkelijk. Je vouwt je vel dubbel tot je een driehoek hebt. Hier kun je het bij laten of je vouwt de puntje weer bij elkaar met nog wat extra eiwit.

Frituren

  • Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden Celsius en bak de pangsit goudbruin. Niet teveel tegelijk, want dan koelt je olie teveel af.
  • Serveer je pangsit met een heerlijk dipsausje, zoals zoete chilisaus.
Auteur: Mariska
Gang: hapje, Snack
Keuken: Aziatisch, Indonesisch
Trefwoord: frituren, garnalen, hapje, indonesisch, kip, kipgehakt, pangsit, snack, wonton

Pin deze Pangsit met garnalen en kip!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Pangsit met garnalen en kip

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Bernadette Deelen says:

    Hoi Mariska kan de pansit ook in de airfryer gemaakt worden?

    1. Mariska Author says:

      Zelf geen ervaring mee, maar ik denk het wel. Loempia’s kan je ook goed in de airfryer maken. Wel insprayen of smeren met een dun laagje olie. Ik denk 8-10 minuten op 190 graden

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close