Deze heerlijke Indonesische gefrituurde hapjes worden pangsit, of voluit pangsit goreng genoemd. We vullen ze met een overheerlijk mengsel van kip en garnalen en frituren ze daarna kort tot het knapperig zijn. Dit Aziatische borrelhapje is super leuk om zelf te maken.
Wat is Pangsit?
Pangsit, ook wel pangsit goreng genoemd, is de Indonesische versie van de Chinese wonton, maar ook in Thailand kennen ze een variatie op dit hapje. Het is een wonton wrapper die gevuld, gevouwen en volgens gefrituurd wordt. De vulling bestaat meestal uit gehakt, garnalen of een combinatie daarvan. Deze knapperige deeghapjes doen het goed op feestjes als hapje bij een biertje, maar ook als voorgerechtje.
Pangsit met garnalen en kip
De combinatie van garnalen en kipgehakt is ook iets wat ze graag in Thailand gebruiken. Het geeft een sappig resultaat. Door een deel van de garnalen met de hand te hakken, krijg je heerlijke sappige stukjes garnaal. In plaats van kipgehakt kun je ook varkensgehakt gebruiken.
Pangsit, wonton of loempiavellen?
Het makkelijkste werk je met pangsit of wontonvellen. Deze vind je bij de meeste toko’s in de vriezer. Kun je de eerste twee niet makkelijk krijgen, gebruik dan gewoon loempiavellen. Bestrijk deze met wat water en vouw dubbel, je hebt nu een rechthoek. Snijd deze rechthoek doormidden en je hebt twee perfecte vierkanten voor het vouwen van een pangsit hapje.
Vouwen gaat heel makkelijk. Je vouwt je vel dubbel tot je een driehoek hebt. Hier kun je het bij laten of je vouwt de puntjes weer bij elkaar.
Pin deze Pangsit met garnalen en kip!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska kan de pansit ook in de airfryer gemaakt worden?
Zelf geen ervaring mee, maar ik denk het wel. Loempia’s kan je ook goed in de airfryer maken. Wel insprayen of smeren met een dun laagje olie. Ik denk 8-10 minuten op 190 graden