Gevulde paprika met spinazie, Boursin & bulgur

Gevulde paprika met spinazie boursin en bulgur
Gevulde paprika met spinazie, Boursin & bulgur is een lekker simpel gerechtje. Heerlijk voor de doordeweekse avond, wanneer je behoefte hebt aan veel groente.

Eigenlijk had ik voor dit recept iets anders in gedachten. Ik maak vaak een heerlijk recept waarbij ik cannelloni pasta vul met een mengsel van tonijn en Boursin. Dit gaat vervolgens met spinazie, tomatensaus en een flinke lading kaas de oven in. Het leek mij lekker om iets soortgelijks te maken, maar dan als gevulde paprika in plaats van pasta. Helaas vergat ik in alle haast de tonijn. Totaal geen zin om voor alleen tonijn terug te gaan naar de supermarkt. Dus moest ik iets anders bedenken!

Gevulde paprika met spinazie, Boursin & bulgur

2 grote paprika’s
450 gr diepvries spinazie
1/2 pakje Boursin
100 gr bulgur

Optioneel: geraspte kaas

Gevulde paprika met spinazie, Boursin & bulgur

Hoofdgerecht(je) voor 2 of bijgerecht voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verwarm de spinazie in een pannetje rustig tot het geheel ontdooid is. Laat de bulgur wellen in gekookt water. Als je het aandurft, gebruik dan net te weinig water, zodat de bulgur nog wat spinazievocht op zal nemen in de oven en toch nog een beetje zijn bite houdt.
  2. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder voorzichtig alle zaadjes en zaadlijsten. Roer de Boursin en bulgur door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Vul de paprika’s met je spinazie, Boursin en bulgur mix en plaats voor 20 à 30 minuten in de oven (afhankelijk van hoe zacht je de paprika wilt hebben). Strooi vijf minuten voor het einde van de tijd wat kaas over de gevulde paprika’s.

Lekker als licht hoofdgerecht of als bijgerechtje! Eet smakelijk 🙂

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *