Parelcouscous met garnaaltjes, groene asperges en zeekraal is een heerlijke, doordeweekse fushion maaltijd. Dit snelle recept is makkelijk binnen 20 minuten klaar om opgegeten te worden.
Couscous kan ik altijd wel waarderen, maar parelcouscous net even een beetje meer. Het is altijd een klein feestje met deze grotere, gladdere balletjes. Niet zo gek, want waar couscous vooral in de Marokkaanse keuken onmisbaar is, komt parelcouscous meer uit de regio van Jordanië en Israel, waar het gegeten wordt tijdens feestelijke aangelegenheden.
Hoewel ik dit recept heb bedacht als avondmaaltijd, is het ook een prima lunch. Zowel warm als koud, dus bereid het gerust de avond van tevoren.
Eerder maakte ik al een zomerse salade met parelcouscous.
Parelcouscous met garnaaltjes
hoofdgerecht voor twee personen
100 gr parelcouscous
blokje groentebouillon
2 teentjes knoflook
100 – 150 groene aspergetips
bakje zeekraal
100 gr Hollandse garnaaltjes (gekookt)
citroenrasp (was de citroen goed en rasp de schil)
Parmezaanse kaas
zout, peper en olijfolie
Bereiding
- Bereid de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking, maar voeg als extraatje een blokje bouillon toe aan je water.
- Zet nog een klein pannetje op met water: daar kunnen we de zeekraal in blancheren (kort koken, 1 à 2 minuutjes). Dit vind ik zelf net even lekkerder, maar het kan ook zo rauw in het gerecht. Ik gebruik 1 handje zeekraal.
- Snijd de asperges grof, zodat je stukjes krijgt van 3 centimeter.
- Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en bak hier de asperges in, voeg na 1 minuut de knoflook toe. Heb je een grillpan? Dan kun je daar ook lekker de asperges op bereiden! De asperges hebben een minuut of 5 nodig.
- Giet de parelcouscous af en plaats terug in de pan. Roer de asperges tips, zeekraal en garnaaltjes er doorheen. Breng op smaak met wat geraspte Parmezaan, wat citroenschil voor die frisse touch en een snufje zout en peper.
Eet smakelijk!