Pasta alla Norma is een heerlijke, eenvoudige Italiaanse pasta met aubergine en tomaat. Super snel te maken en ontzettend lekker. We geven je het traditionele recept, maar ook hoe je het net even gezonder kunt maken. Ook geven we je een tip hoe je een moeilijk verkrijgbaar ingrediënt kunt vervangen.
Traditionele Pasta alla Norma
Pasta alla Norma is een Italiaans pastagerecht met aubergines. Traditioneel wordt de aubergine gefrituurd in olie. Dit is ontzettend lekker, maar aubergines zijn een soort van sponsen en zuigen veel olie op. Mocht je dat geen prettig idee vinden, dan kun je de aubergines ook bakken in de oven.
Je gebruikt dan nog steeds olie, maar wel een stuk minder. Daarnaast vind ik het zelf ook minder gedoe dan met een pan olie op het fornuis, om de olie daarna ook weer op te ruimen.
Italiaanse pasta met aubergine
Naast aubergines is ook de kaas voor dit Italiaanse gerecht belangrijk. Van origine wordt er ricotta salata voor pasta alla norma gebruikt. Dit is een verse ricotta kaas die geperst, gezouten en gedroogd is. Daardoor is het geen zachte kaas, maar een harde, witte kaas, die je goed kunt raspen.
Deze vorm van ricotta is in Nederland niet super makkelijk te krijgen, mocht je dus geen tijd of mogelijkheid hebben om langs de Italiaanse speciaalzaak te gaan, dan kun je ook pecorino romano gebruiken. Dat heeft dezelfde soort ziltigheid als de ricotta salata. Is zelfs dat er niet? Ga dan voor Parmezaanse kaas.
Pin dit recept voor Pasta alla Norma!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.