Pasta Caprese (eenpansgerecht!)

Deel met vrienden en familie

Pasta Caprese is een heerlijk eenpansgerecht met tomaat, basilicum, mozzarella en natuurlijk ook pasta. Gewoon alles in de pan, een paar keer roeren en dan staat binnen no-time een heerlijke pasta op tafel. Je hoeft niet eens iets af te gieten!

Pasta Caprese

Caprese kennen we eigenlijk als een salade (insalata) met tomaat, basilicum en mozzarella. Door deze gouden combinatie met pasta te combineren, krijg je een heerlijke maaltijd. Het zetmeel uit de pasta en het verdampen van het vocht zorgen samen voor een heerlijke saus.

Mocht je lactose-intolerant zijn of liever geen kaas eten: deze pasta is zonder mozzarella ook ontzettend lekker. Mocht je er graag wat meer groente bij willen, dan kun je heel makkelijk spinazie toevoegen. Voeg een paar handen verse spinazie toe, wanneer deze ‘al dente’ is. De spinazie heeft bijna geen tijd nodig om te slinken in de warme pasta. Blijft het alsnog een eenpansgerecht!

pasta caprese eenpansgerecht

Eenpansgerecht = weinig afwas

Een groot voordeel van eenpansgerechten is dat je weinig afwas hebt. Mocht je helemaal weinig willen afwassen, dan kun je zowel de mozzarella, als de basilicum scheuren; zo hoef je ook geen mes en snijplank af te wassen. Dan is het alleen maar een pan, een knoflookpers en een spatel!

Pasta Caprese eenpansgerecht

Pasta Caprese is een heerlijk eenpansgerecht met tomaat, basilicum, mozzarella en natuurlijk ook pasta. Gewoon alles in de pan, een paar keer roeren en dan heb je binnen no-time een heerlijke pasta op tafel staan. Je hoeft niet eens iets af te gieten!
Porties 2 flinke porties
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min

Ingrediënten

  • 250 gr kerstomaatjes
  • 150 gr rigatone pasta (buisjes)
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 0.25 theelepel oregano
  • 200 gr gezeefde tomaten
  • 1 scheut extra virgin olijfolie
  • 250-300 ml bouillon
  • 1 bol mozzarella
  • 1 bosje basilicum

Instructies

  • Doe alle ingrediënten (behalve de mozzarella en basilicum) in de pan en breng aan de kook.
  • Zet lager en laat dit 10 minuten zacht koken, tot de pasta 'al dente' is. Roer regelmatig door, zodat de pasta niet aan de bodem blijft plakken. Check af en toe of je pasta al gaar is.
  • Snijd ondertussen de mozzarella en basillicum fijn en roer dit door de pasta heen, zodra de pasta klaar is.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: eenpansgerecht, makkelijk, mozzarella, pasta, snel

Pin deze Pasta Caprese (eenpansgerecht!)!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Pasta Caprese recept

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close