Pasta Caprese is een heerlijk eenpansgerecht met tomaat, basilicum, mozzarella en natuurlijk ook pasta. Gewoon alles in de pan, een paar keer roeren en dan staat binnen no-time een heerlijke pasta op tafel. Je hoeft niet eens iets af te gieten!
Pasta Caprese
Caprese kennen we eigenlijk als een salade (insalata) met tomaat, basilicum en mozzarella. Door deze gouden combinatie met pasta te combineren, krijg je een heerlijke maaltijd. Het zetmeel uit de pasta en het verdampen van het vocht zorgen samen voor een heerlijke saus.
Mocht je lactose-intolerant zijn of liever geen kaas eten: deze pasta is zonder mozzarella ook ontzettend lekker. Mocht je er graag wat meer groente bij willen, dan kun je heel makkelijk spinazie toevoegen. Voeg een paar handen verse spinazie toe, wanneer deze ‘al dente’ is. De spinazie heeft bijna geen tijd nodig om te slinken in de warme pasta. Blijft het alsnog een eenpansgerecht!
Eenpansgerecht = weinig afwas
Een groot voordeel van eenpansgerechten is dat je weinig afwas hebt. Mocht je helemaal weinig willen afwassen, dan kun je zowel de mozzarella, als de basilicum scheuren; zo hoef je ook geen mes en snijplank af te wassen. Dan is het alleen maar een pan, een knoflookpers en een spatel!
Pin deze Pasta Caprese (eenpansgerecht!)!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.