Pasta met Hollandse garnalen en courgette

Deel met vrienden en familie

Pasta met garnaaltjes en courgette
Pasta met Hollandse Garnalen en courgette is snel en lekker, want daar houden we gewoon van. Teruggekomen van een vermoeiende reis, was dit het eerste dat ik maakte!

Na een inspirerende reis naar Benidorm kwam ik flink vermoeid thuis. Ik had wel zin om weer eens mijn keuken in te duiken, maar niet de tijd om dit heel uitgebreid te doen. In de koelkast vond ik nog een pak verse pasta en  een potje tomaat-mascarpone pastasaus. Tja, als ik niet thuis ben wordt duidelijk de pastasaus niet zelf gemaakt ;). Zonde om weg te gooien en stiekem natuurlijk wel lekker makkelijk, besloot ik hier een gerecht mee te maken.

Benodigdheden Pasta met Hollandse garnalen

Hoofdgerecht voor twee personen
Pasta voor 2 (ongeveer 200 tot 250 gr verse pasta)
225 gr pastasaus naar keuze (wij hadden deze)
1 bakje kleine Hollandse garnaaltjes
1 courgette
zout, peper & olijfolie
citroen rasp (optioneel)

Bereiding Pasta met Hollandse garnalen

  1. Zet een grote pan met water en wat zout op voor de pasta. Kook de pasta volgens de verpakking lekker beet-gaar. Ga ondertussen verder met de rest van het recept.
  2. Was de courgette goed en snijd hem in de lengte in vier kwarten en vervolgens in plakjes. Verwarm de olijfolie en bak de courgette plakjes op middel hoog vuur zo’n 3 à 4 minuten.
  3. Voeg de saus toe en laat het geheel nog even pruttelen tot de pasta gekookt is. Voeg daarna de garnaaltjes en de rasp van een kwart citroen toe en breng op smaak met wat zout en peper. Roer nog even goed door.
  4. Verdeel de pasta over de borden en bedek deze met een goede hoeveelheid saus.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close