Pasta met artisjok, tomaatjes & burrata

Deel met vrienden en familie

Pasta met artisjok, tomaatjes & burrata is een heerlijke, hartige avondmaaltijd. Simpel en lekker zomers, gemaakt met de spullen die ik toevallig nog in huis had.

Pantry Pasta

Eigenlijk was ik van plan om Ajam Ketjap te maken. De kruiden al afgewogen pakte ik mijn kip uit de koelkast. Hoewel volgens de datum op de verpakking de kip nog houdbaar zou moeten zijn, kwam er een enorme lucht vanaf. Dat werd dus geen kip ketjap. Pasta hebben we altijd wel in huis, dus ik sprokkelde de rest van de ingrediënten erbij.

pasta tomaat artisjok burrata

Ingrediënten Pasta met artisjok

voor twee personen

2 porties pasta naar keuze
1 takje rozemarijn
1 teen knoflook
250 gr kleine tomaatjes
1 blik artisjokharten
2 mini burrata (of een grote)
verse basilicum

goede olijfolie, zout en peper

optioneel (maar erg lekker!): citroen en balsamico

Bereiding

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de tomaatjes door midden. Verwarm flink wat olie (ongeveer drie eetlepels minimaal) in een pan en leg hier de knoflook en het takje rozemarijn in. Zet de pan niet te heet.
  2. Zet een pan met water en zout op en kook hier de pasta in zoals aangegeven op de verpakking. Ondertussen gaan we verder.
  3. Leg de tomaatjes met de snijkant naar beneden in de pan bij de knoflook en rozemarijn. Lijkt een vervelend werkje, maar het bakt zoveel beter. Laat lekker sudderen. Duw af en toe met een houten lepel op de tomaatjes om te zien of je ze al een beetje kunt pletten.
  4. Snijd de artisjokken doormidden. Een minuut voordat we pasta gaan afgieten mogen ze erbij, ze hoeven alleen op te warmen.
  5. Haal de pasta met een tang uit het water, laat een beetje uitlekken en schep in de pan met de tomaatjes en artisjokken. Schep goed door.
  6. Schep de pasta op je borden, scheur de basilicum blaadjes er over en plaats de mini burrata er boven open. Maak af met een scheutje lekkere olijfolie en versgemalen peper. Nog lekkerder maak je het met een scheutje balsamico en wat fijn geraspte schil van een citroen.

pasta artisjokke tomaat

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close