Bij dit heerlijke recept voor pasta met bloemkool en hazelnoten, smoren we de bloemkool zo zacht, dat deze haast wegsmelt tot een heerlijke saus. Het resultaat is een lekker hartige, maar ook echt romige saus, zonder dat er ook maar enige vorm van room aan te pas komt!
Pasta met bloemkool en hazelnoten
We houden van bloemkool en we houden van pasta. Hoewel bloemkool wel vaker als vervanging van pasta wordt gebruikt, komt de combinatie van beiden in één gerecht maar weinig voor. Toch is dit gerecht heerlijk. De hazelnoten zorgen voor een lekkere afwisseling en een krokante bite. Als je wilt kun je het recept nog opfrissen met verse kruiden, zoals fijn gesnipperde peterselie of dille.
Creuset als sauna voor je bloemkool
Het is geen geheim dat ik fan ben van de pannen van Le Creuset. Bijna al hun pannen zijn geweldig en ik heb er inmiddels drie in mijn bezit. De klassieke braadpan is favoriet, ik heb hem al ruim 10 jaar en hij ziet er nog steeds prachtig uit. Voor dit recept is zo’n Le Creuset braadpan ideaal. De manier waarop de deksel is gevormd, zorgt ervoor dat het vocht weer terug druppelt in de pan. Het wordt als het ware een lekkere sauna voor je bloemkool, waar ze lekker in kan wegsmelten.
Uiteraard kun je ook een andere braadpan of hapjespan met deksel gebruiken voor dit recept.
Pin deze Pasta met bloemkool en hazelnoten!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.