Pasta met gochujang en gehakt is echt een Koreaans-Italiaans fushion gerecht. Makkelijk klaar binnen 30 minuten, maar vol met een diepe rundvleessmaak en een prachtig glanzende saus. Of je nou je potje met gochujang leeg schraapt voor dit recept of er speciaal voor naar de toko moet: dit recept wil je absoluut maken!
Fushion met gochujang
Gochujang is een Koreaanse chilipasta gemaakt van chili, rijst en gefermenteerde sojabonen. Het fermentatieproces geeft de chilipasta een unieke smaak, die wel pittig is en een klein beetje zoetig, maar niet extreem. Het is milder dan bijvoorbeeld een hotsauce, zoals Sriracha. Het is vooral heel erg smaakvol en behoorlijk ‘umami’, oftewel de 5e smaak hartig, naast zoet, zuur, zout en bitter.
In dit recept zorgt de gochujang, naast een vleugje pit, voor een diepere rundvleessmaak, zonder dat je saus uren hoeft te pruttelen, zoals bijvoorbeeld bij een gewone Bolognesesaus.
Ben je gek op de smaakcombinatie van Aziatisch en Italiaans? Probeer dan ook zeker eens onze Bolognesesaus met een geheim ingrediënt!
Pin deze Pasta met Gochujang en gehakt!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Vandaag gemaakt. Heerlijk! Ik heb het in de Instant Pot gemaakt ipv in een pan: 10 minuten op high pressure en daarna de saus nog even laten inkoken op de sauté.
Slim! Gemak dient de mens 😍