Pasta met gochujang en gehakt

Pasta met gochujang en gehakt is echt een Koreaans-Italiaans fushion gerecht. Makkelijk klaar binnen 30 minuten, maar vol met een diepe rundvleessmaak en een prachtig glanzende saus. Of je nou je potje met gochujang leeg schraapt voor dit recept of er speciaal voor naar de toko moet: dit recept wil je absoluut maken!

Pasta met gehakt en gochujang koreaans italiaans fushion

Fushion met gochujang

Gochujang is een Koreaanse chilipasta gemaakt van chili, rijst en gefermenteerde sojabonen. Het fermentatieproces geeft de chilipasta een unieke smaak, die wel pittig is en een klein beetje zoetig, maar niet extreem. Het is milder dan bijvoorbeeld een hotsauce, zoals Sriracha. Het is vooral heel erg smaakvol en behoorlijk ‘umami’, oftewel de 5e smaak hartig, naast zoet, zuur, zout en bitter.

Pasta met gehakt en gochujang

In dit recept zorgt de gochujang, naast een vleugje pit, voor een diepere rundvleessmaak, zonder dat je saus uren hoeft te pruttelen, zoals bijvoorbeeld bij een gewone Bolognesesaus.

Ben je gek op de smaakcombinatie van Aziatisch en Italiaans? Probeer dan ook zeker eens onze Bolognesesaus met een geheim ingrediënt!

Pasta met gehakt en gochujang

Pasta met gochujang en gehakt is een echt Koreaans-Italiaans fushion gerecht. Makkelijk klaar binnen 30 minuten, maar vol met een diepe rundvleessmaak en een prachtig glanzende saus. Of je nou je potje met gochujang leeg schraapt voor dit recept of er speciaal voor naar de toko moet: dit recept wil je absoluut maken!
Porties 2 of 3 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 à 2 eetlepels gochujang *
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 steranijs
  • zout, peper en olijfolie
  • 150 - 200 gr pasta

Optionele extra's

  • citroenrasp rasp van de schil van een citroen
  • verse peterselie fijn gehakt

Instructies

  • Verwarm je koekenpan en verwarm hier wat olijfolie in. Bak je rundergehakt hierin goed bruin met een snufje zout.
  • Schep de knoflook, gochujang en tomatenpasta erbij en bak dit een minuut mee. Voeg dan je runderbouillon en een steranijs ster toe.
  • Roer goed door en breng aan de kook.
  • Laat dit zo'n 15 minuten zacht pruttelen en kook ondertussen je pasta. Zodra de pasta 'al dente' is, schep je met een tang de pasta zo vanuit het pastawater in je pan,
  • Schep en roer goed door, tot alles met elkaar vermengd is. Te droog? Schep er dan wat extra pastawater bij.
  • Maak eventueel af met wat citroenrasp en verse peterselie.

Notities

*Let op, niet alle gochujang pasta's zijn even scherp. Probeer het dus eerst even, voordat je meteen twee eetlepels toevoegt!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fushion, Italiaans, Koreaans
Trefwoord: gehakt, gochujang, pasta, rundergehakt, rundvlees

Pin deze Pasta met Gochujang en gehakt!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Pasta met gehakt en gochujang

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close