Pasta met groene saus! (spinazie, munt, ricotta)

Deel met vrienden en familie

Pasta met spinazie munt ricotta saus
Deze Pasta met groene saus op basis van ricotta, spinazie en munt is een super snelle maaltijd vol met smaak, zonder dat je gebruik maakt van kant-en-klare saus. Met een beetje doorwerken zit je al na 15 minuten aan tafel!

Alweer een groene pastasaus? Jazeker, maar toch is deze totaal anders dan de pasta met avocadosaus die ik laatst maakte. Voor dit recept maak ik gebruik van Fusillata Casareccia pasta (of bijvoorbeeld rigatoni of penne pasta), want deze houden door de vorm lekker veel saus vast. Precies wat we nodig hebben voor dit recept!

Benodigdheden Pasta met groene saus

voor twee personen
250 gr Fusillata Casareccia, penne of rigatoni pasta
100 gr verse bladspinazie
15 gr verse munt
1 teentje knoflook
200 gr ricotta
Parmezaanse kaas

Optioneel:
pijnboompitten
cherry tomaten

Bereiding

  1. Zet een grote pan met water op, voeg voldoende zout toe en kook de pasta volgens de verpakking (waarschijnlijk rond de 8 minuten).
  2. Plaats de spinazie, munt, Parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine en maal goed. Voeg een eetlepel ricotta toe en maal tot een saus. Voeg vervolgens de rest van de ricotta toe, dit keer pulseer je alleen kort, totdat alle ricotta vermengd is en je een mooie groene saus hebt.
  3. Giet de pasta af, plaats terug in de pan en roer de spinazie, munt en ricotta saus er doorheen. Direct serveren en smullen maar!

Eet smakelijk!

Voor extra smaak kun je nog wat pijnboompitten roosteren en er overheen doen en bijvoorbeeld wat cherry tomaatjes in kwartjes snijden en erbij doen.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. ziet er mega smakelijk uit zeg!

    1. Mariska Author says:

      Is het ook zeker, super lekker romig en toch nog een beetje gezond door alle groentes.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close