Pasta met witte asperges en truffel

Deel met vrienden en familie

Pasta met witte asperges en truffel, want je kunt zoveel meer met witte asperges maken, dan alleen een heerlijke soep. De aardse smaak van de truffel combineert voortreffelijk met het lichtzoete van de asperges. Een feestje om te eten, maar super simpel om te maken. 

De bereidingswijze van deze pasta doet je misschien wel een beetje denken aan Pasta carbonara zonder room, waar ook het eigeel zorgt voor de romigheid in het gerecht. 

Pasta met witte asperges en truffel room

Truffeltapenade

Natuurlijk zijn echte verse truffels ontzettend lekker, maar helaas ligt dit voor veel mensen ver boven budget. Gelukkig zijn er veel alternatieven voorhandig. Je kunt truffelolie gebruiken, of truffelzout, maar voor dit gerecht gebruiken we truffeltapenade. Dit is een combinatie van truffel met paddenstoelen, en laten die aardse smaken nou beiden heel goed combineren met witte asperges.  Zo krijgen we toch de truffelsmaak aan onze pasta met witte asperges, zonder dat we onze spaarrekening hoeven te legen. 

Witte asperge pasta met truffel

Witte asperge seizoen

Het seizoen van de witte asperges loopt meestal vanaf eind maart / begin april tot en met juni. Mocht je dit recept nou zijn gekomen, er trek in hebben, maar zijn er geen witte asperges meer te krijgen? Probeer het dan eens met groene asperges, deze zijn het hele jaar door beschikbaar. De smaak van de pasta wordt wel wat anders, iets groener van smaak, maar nog steeds ontzettend lekker. Lees hier over het verschil tussen witte en groene asperges.

Als alternatief zou je ook asperges uit pot kunnen gebruiken. Persoonlijk niet mijn favoriet, maar anderen vinden dit juist weer heel lekker. Voeg deze wel past op het laatst toe, want deze hoeven alleen nog maar heel even opgewarmd te worden.

Pasta met witte asperges en truffel

Pasta met witte asperges en truffel, want je kunt zoveel meer met witte asperges maken, dan alleen een heerlijke soep. De aardse smaak van de truffel combineert voortreffelijk met het lichtzoete van de asperges. Een feestje om te eten, maar super simpel om te maken. 
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

 • 500 gr witte asperges
 • 1 klont roomboter
 • 2 eidooiers
 • 30-50 gr Parmezaans kaas
 • 1 eetlepel truffeltapenade
 • 150 gr pasta spaghetti, linguini of tagliatelle
 • zout
 • zwarte peper

Instructies

 • Breng een grote pan met water en flink zout aan de kook. Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking, tot deze 'al dente' is; net gaat dus.
  150 gr pasta, zout
 • Schil de asperges en snijd zo'n 3 centimeter van de kontjes af. Snijd de rest van de asperges schuin in stukken van zo'n 3 tot 4 centimeter breed.
  500 gr witte asperges
 • Smelt een goede klont boter in de pan en voeg de aspergestukjes met een snuf zout toe. Bak dit zachtjes, tot de asperges gaar zijn. Dit zal over het algemeen net zo lang duren als het koken van de pasta.
  1 klont roomboter, 500 gr witte asperges
 • Ondertussen raspen we de Parmezaanse kaas en roeren we deze samen met de eieren, truffeltapenade en een soeplepel heet pastawater in een kommetje goed door elkaar. Je hebt nu een soort van dikke saus.
  2 eidooiers, 30-50 gr Parmezaans kaas, 1 eetlepel truffeltapenade
 • Schep de gekookte pasta zo uit het water bij de asperges en haal de pan van het vuur. Roer de saus er doorheen. Schep er nog een paar lepels pastawater bij, tot je een mooie romige saus hebt.
 • Proef en maak af met zwarte peper en eventueel extra zout en truffeltapenade!
  zwarte peper
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion, Italiaans, Nederlands
Trefwoord: pasta, truffel, witte asperges

Pin deze Pasta met witte asperges en truffel!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Pasta met witte asperges en truffel

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close