Pasta met witte asperges en truffel, want je kunt zoveel meer met witte asperges maken, dan alleen een heerlijke soep. De aardse smaak van de truffel combineert voortreffelijk met het lichtzoete van de asperges. Een feestje om te eten, maar super simpel om te maken.
De bereidingswijze van deze pasta doet je misschien wel een beetje denken aan Pasta carbonara zonder room, waar ook het eigeel zorgt voor de romigheid in het gerecht.
Truffeltapenade
Natuurlijk zijn echte verse truffels ontzettend lekker, maar helaas ligt dit voor veel mensen ver boven budget. Gelukkig zijn er veel alternatieven voorhandig. Je kunt truffelolie gebruiken, of truffelzout, maar voor dit gerecht gebruiken we truffeltapenade. Dit is een combinatie van truffel met paddenstoelen, en laten die aardse smaken nou beiden heel goed combineren met witte asperges. Zo krijgen we toch de truffelsmaak aan onze pasta met witte asperges, zonder dat we onze spaarrekening hoeven te legen.
Witte asperge seizoen
Het seizoen van de witte asperges loopt meestal vanaf eind maart / begin april tot en met juni. Mocht je dit recept nou zijn gekomen, er trek in hebben, maar zijn er geen witte asperges meer te krijgen? Probeer het dan eens met groene asperges, deze zijn het hele jaar door beschikbaar. De smaak van de pasta wordt wel wat anders, iets groener van smaak, maar nog steeds ontzettend lekker. Lees hier over het verschil tussen witte en groene asperges.
Als alternatief zou je ook asperges uit pot kunnen gebruiken. Persoonlijk niet mijn favoriet, maar anderen vinden dit juist weer heel lekker. Voeg deze wel past op het laatst toe, want deze hoeven alleen nog maar heel even opgewarmd te worden.
Pin deze Pasta met witte asperges en truffel!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.