Pasta Pesto met kipgehaktballetjes is een echt feestmaal voor op een doordeweekse avond. Super kidsproof en ook heel geschikt als je brak bent. Simpel te maken en eet heerlijk weg. De gehaktballetjes geven de pasta pesto een speels effect en hebben een heerlijke structuur. De balletjes worden op smaak gebracht met Parmezaan, dat moet dus wel lekker zijn!
Pasta Pesto met kipgehaktballetjes
Dat klinkt goed, toch? Kipgehakt is van zichzelf al behoorlijk plakkerig, dus je hoeft niet aan de slag met ei en paneermeel. Dat scheelt weer een paar ingrediënten! Door je handen nat te maken, rol je met gemak balletjes. Het is wel belangrijk om even een klein teststukje te bakken, zodat je kunt proeven. Kipgehakt kan van zichzelf al flink zout zijn en je kunt natuurlijk niet het rauwe kipgehakt proeven.
Zonnebloempitten pesto
Pesto is op heel veel manieren te maken en je kunt dus heel goed variëren met verschillende noten. Eerder maakte ik al pistache pesto, maar door zonnebloempitten te gebruiken houd je de pesto vrij van noten. Heel eenvoudig te maken: je neemt het standaard recept voor pesto en vervangt de pijnboompitten door zonnebloempitten!
Pin deze Pasta Pesto met kipgehaktballetjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.