5 snelle pasta recepten met spaghetti

Deel met vrienden en familie

Wie is er nou niet gek op spaghetti? Die lange slieren eten zo lekker weg! Wij hebben 5 heerlijke recepten met spaghetti voor je op een rij gezet. Super snel klaar, want bij allemaal kun je de saus maken, terwijl je de pasta aan het koken bent. Warm zijn ze het lekkerst, dus laat je tafelgenoten alvast de tafel dekken, terwijl jij aan het koken bent. Opscheppen en eten maar!

Pasta koken is super simpel, toch zijn er een paar ‘fouten’ die je kunt vermijden, waardoor je pasta nog lekkerder en beter wordt. Wij zetten eerder 8 beginnersfouten bij het maken van pasta voor je op een rij!

5 pasta recepten met spaghetti

Ottolenghi Cacio e Pepe met Za'atar

Cacio e Pepe

Cacio e pepe is een heerlijke, maar simpele, Italiaanse pasta met slechts drie ingrediënten: kaas (cacio), peper (pepe) en natuurlijk de pasta zelf. Een beetje de volwassen, eenvoudige, Italiaanse versie van Mac ’n Cheese. Het gerecht is te maken in de tijd die je nodig hebt om de pasta te koken.

Hier vind je het recept voor gewone cacio e pepe en de versie van Ottolenghi met za’atar.

Vegan aubergine pasta

Pittige aubergine pasta

Deze pittige pasta met aubergine is een heerlijke (vegan) maaltijd, waarmee je zelfs een vleeseter kan verleiden. Sommige maaltijden moet je echt aanpassen om ze vegan te maken, maar je hebt dan toch vaak het idee iets te missen. Zeker als je gek bent op het originele gerecht. Dit recept heeft dat absoluut niet, het imiteert niets, het is gewoon zijn perfecte zelf.

Hier vind je het recept voor pittige pasta met aubergine.

Pasta Pesto met kipgehaktballetjes

Pasta pesto met balletjes

Klinkt goed, toch? Smaakt ook nog eens heerlijk en ziet eruit als een klein feestje met de balletjes, gemaakt van kipgehakt.

Hier vind je het recept voor heerlijke pasta pesto met kipgehaktballetjes. Wil je extra groente? Probeer dan zeker eens kidsproof pasta pesto met extra groente, die je trouwens prima kan combineren met balletjes.

pasta artisjokke tomaat

Pasta met artisjok en burrata

Pasta met artisjok, tomaatjes & burrata is een heerlijke, hartige avondmaaltijd. Artisjok haal je voor dit recept gewoon uit een blik, geen gedoe dus, en lekker snel klaar. Kun je geen burrata vinden? Een verse bol buffelmozzarella is ook echt heerlijk!

Hier vind je het recept voor pasta met artisjok, tomaatjes & burrata.

Pasta al Limone

Pasta al Limone, oftewel citroenpasta is heerlijk romig en fris tegelijk. Zoals het een echt Italiaans recept betaamt kent het heel weinig ingrediënten: beetje room, citroen, boter en natuurlijk kaas!

Voeg eventueel wat rucola toe voor wat pit en stukjes gebakken kip als je er graag wat vlees bij wilt. Knoflookgarnalen doen het ook heel goed bij deze pasta.

Hier vind je het recept voor pasta al limone.

Pin deze pasta recepten met spaghetti!

Deze recepten met spaghetti niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

recepten met spaghetti

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close