Pasta Toscaanse Kip, uit de multicooker. Alles in één pot, dus weinig afwas en lekker snel klaar. Deze Toscaanse kip is een echte smaaksensatie. De kruidige, hartige saus is perfect in balans met de sappige kip en pasta. Bij dit recept komen er geen pakjes of zakjes aan te pas!
Geen fan van pasta? Dit gerecht is ook heel erg lekker met krieltjes. Gebruik dan 6 minuten HP en verlaag de hoeveelheid vocht naar 200 ml. Voor de rest kun je gewoon het recept aanhouden.
Toscaanse kip uit de multicooker
Deze pasta Toscaanse kip is ook echt een ideaal gerecht om te bereiden op vakantie, bijvoorbeeld bij de tent, in een vakantiehuisje of zelfs in de camper. Meer van dit soort recepten vind je in mijn e-book Vakantierecepten voor de multicooker. Je vindt er 15 recepten die je allemaal volledig in de multicooker kunt maken, dus geen andere pan nodig, van ontbijt tot het avondmaal!
Je kunt variëren met het recept door bijvoorbeeld paddenstoelen toe te voegen, of room te gebruiken in plaats van roomkaas. Wel is het belangrijk om zongedroogde (of semi-zongedroogde) tomaten te gebruiken, deze geven het gerecht zijn kenmerkende smaak.
Pasta
Zoals de titel al doet vermoeden, gebruiken we in dit recept pasta. Zelf ga ik voor penne van de Cecco, maar je kunt natuurlijk ook een andere soort pasta gebruiken. De kans is dan groot dat je de bereidingstijd moet aanpassen. Heb je nog niet vaker pasta bereid in de multicooker (Instant Pot), dan raad ik je aan om dit artikel te lezen: Pasta koken in de multicooker. Daarin vind je een handige formule om te bereken hoe lang jouw soort pasta moet.
Pin dit recept voor Pasta Toscaanse Kip uit de Multicooker!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Kan je hier ook spaghetti of andere pasta voor gebruiken?
Ja dat kan, dan moet je wel even zelf de tijd uitrekenen met behulp van dit artikel: Pasta koken in de multicooker
Dank je wel!
Geweldige recepten. Ook deze is goed te volgen. Fijn dat je bij de beschrijving ook nog de ingrediënten benoemd dan hoef je niet elke keer heen en weer te scrollen 😀. En het smaakt weer heerlijk!
Graag gedaan Lie, het is een beetje extra werk, maar zelf vind ik het ook wel handig.
Mijn eerste gerecht uit mijn gloednieuwe crockpot. En een uitstekende start zo! Heel fijn dat alles zo duidelijk is aangegeven, want ik vind het ergens wel spannend 🙂 Dank dus!
Hi! Wat top dat het meteen zo goed gegaan is! Eigenlijk is dat meestal wel het geval met goede recepten 🤞🏻😊 Ik herken het gevoel wel hoor, had ik ook in het begin. Vooral omdat je tussendoor niet even kan spieken of het goed gaat
Heerlijk recept, dank je wel. Als ik het recept voor 6 personen wil maken, kan ik de hoeveelheden dan x anderhalf doen?
Ja! Er zijn in de recepten kaart als je op de hoeveelheid porties klikt ook een schuifje, kan je hem zo naar 6 schuiven. Scheelt weer rekenen.
Super! Erg handig
Dank je voor dit zeer goed bevallen recept!ideaal dat je niet hoeft terug te scrollen voor de hoeveelheden.
Deze is heerlijk! Bedankt voor het recept
Heel graag gedaan!
Net een instant pot pro plus gekocht. Dit wordt het eerste recept. Wel een praktische vraag over stap 11 specifiek voor de instant pot pro plus. Uit de handleiding maak ik op dat ik van te voren moet kiezen uit natural release, quick release en pulse release. Na cooking gaat de venting mode automatisch aan. Betekent dit dus dat ik de keep warm functie op 3 minuten moet zetten om te voorkomen dat het venten te vroeg gaat beginnen en dan na 3 minuten de natural release over moet zetten naar quick release?
Hi Grobbe, ik heb ervaring met de Pro en met de DUO plus, maar niet met de Pro Plus dus ik moet hier en daar wat aannames doen. Het is de bedoeling dat de pot op sealing blijft staan gedurende die 3 minuten, als dat betekend dat je expliciet de “keep warm” aan moet zetten op dit model dan is dat inderdaad het geval. Na de 3 minuten ga je inderdaad over op een quick release en haal je het schuifje handmatig over en komt de stoom er uit.
De verschillende modellen waar ik mee werk staan standaard op Keep Warm. Dit laat ik altijd aanstaan, tenzij ik specifiek vermeld dat dit niet het geval is. Hoop dat dit helpt!
Volkoren penne zegt 11-13 minuten en ‘jouw’ pasta 10-12. Kan ik het hele recept dan langer in de multicooker laten alleen omdat de penne langer moet?
Ja dat kan. Kan wel zijn dat je kip wat meer uit elkaar valt, maar dat lijkt me met dijen geen probleem.