Pasta Toscaanse Kip uit de Multicooker

Deel met vrienden en familie

Pasta Toscaanse Kip, uit de multicooker. Alles in één pot, dus weinig afwas en lekker snel klaar. Deze Toscaanse kip is een echte smaaksensatie. De kruidige, hartige saus is perfect in balans met de sappige kip en pasta. Bij dit recept komen er geen pakjes of zakjes aan te pas!

Geen fan van pasta? Dit gerecht is ook heel erg lekker met krieltjes. Gebruik dan 6 minuten HP en verlaag de hoeveelheid vocht naar 200 ml. Voor de rest kun je gewoon het recept aanhouden.

Toscaanse kip uit de multicooker

Deze pasta Toscaanse kip is ook echt een ideaal gerecht om te bereiden op vakantie, bijvoorbeeld bij de tent, in een vakantiehuisje of zelfs in de camper. Meer van dit soort recepten vind je in mijn e-book Vakantierecepten voor de multicooker. Je vindt er 15 recepten die je allemaal volledig in de multicooker kunt maken, dus geen andere pan nodig, van ontbijt tot het avondmaal!

Je kunt variëren met het recept door bijvoorbeeld paddenstoelen toe te voegen, of room te gebruiken in plaats van roomkaas. Wel is het belangrijk om zongedroogde (of semi-zongedroogde) tomaten te gebruiken, deze geven het gerecht zijn kenmerkende smaak.

Pasta Toscaanse kip uit de Instant Pot
Pasta Toscaanse kip uit de multicooker

Pasta

Zoals de titel al doet vermoeden, gebruiken we in dit recept pasta. Zelf ga ik voor penne van de Cecco, maar je kunt natuurlijk ook een andere soort pasta gebruiken. De kans is dan groot dat je de bereidingstijd moet aanpassen. Heb je nog niet vaker pasta bereid in de multicooker (Instant Pot), dan raad ik je aan om dit artikel te lezen: Pasta koken in de multicooker. Daarin vind je een handige formule om te bereken hoe lang jouw soort pasta moet.

Pasta Toscaanse kip uit de Multicooker

Pasta Toscaanse Kip, uit de multicooker. Alles in één pot, dus weinig afwas en lekker snel klaar. Deze Toscaanse kip is een echte smaaksensatie. De kruidige, hartige saus is perfect in balans met de sappige kip en pasta. Bij dit recept komen er geen pakjes of zakjes aan te pas!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
HP in de Instant Pot 7 minuten
Totale tijd 22 minuten

Ingrediënten

  • 600 gr kippendijen
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 doosje paddenstoelen
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 0.25 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 250 gr penne
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 gr roomkaas
  • 150 gr kerstomaatjes
  • 150 gr spinazie
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Snijd de kippendijen in reepjes. Bestrooi je kip aan beide kanten met zout en paprikapoeder. Leg even opzij, terwijl we de rest voorbereiden.
    600 gr kippendijen, 0.5 theelepel paprikapoeder, zout
  • Snijd de ui in halve ringen, de knoflook fijn, de paddenstoelen in plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Was de spinazie en laat deze uitlekken.
    1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 doosje paddenstoelen, 6 zongedroogde tomaten
  • Verwarm olie met de SAUTE functie op hoog en bak de kip aan beide kanten mooi bruin. De kip hoeft nog niet gaar te worden, we ga nu vooral voor een mooi bruin korstje. Haal de kip eruit en leg apart.
    olijfolie, 600 gr kippendijen
  • Zet eventueel de SAUTE lager, voeg eventueel wat extra olie toe, en fruit hierin de ui.
    1 ui
  • Voeg knoflook, paddenstoelen, zongedroogde tomatenreepjes en Italiaanse kruiden toe en bak dit mee, tot de de paddenstoelen wat zachter zijn geworden.
    2 teentjes knoflook, 1 doosje paddenstoelen, 6 zongedroogde tomaten, 0.25 theelepel Italiaanse kruiden
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze ook nog een minuut goed mee. Schep alles uit de pot.
    1 eetlepel tomatenpuree
  • Voeg kippenbouillon toe en schraap goed over de bodem, zodat alles lekker los komt.
    500 ml kippenbouillon
  • Voeg de pasta toe en verdeel het over de bodem.
    250 gr penne
  • Doe alles terug in de pan, voeg de kerstomaatjes toe en leg de roomkaas bovenop. Roer niet door. Let op: doe de spinazie er nog niet bij!
    100 gr roomkaas, 150 gr kerstomaatjes
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en stel je de timer in op 4 minuten.
  • Als de timer is afgelopen, wacht je nog minimaal 3 minuten, voordat je het ventiel opent.
  • Roer alles goed door.
  • Neem de spinazie en roer deze door de pasta heen, totdat de spinazie goed geslonken is. Lukt dit niet direct, sluit dan nog even de deksel.
    150 gr spinazie
  • Maak af met zwarte peper en serveer je heerlijke pasta
    peper

Notities

Geen fan van pasta? Dit gerecht is ook heel erg lekker met krieltjes. Gebruik dan 6 minuten HP en verlaag de hoeveelheid vocht naar 200ml. Voor de rest kan je gewoon het recept volgen.
Auteur: Mariska
calorieën: 314kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion, Italiaans
Trefwoord: kip, kippendijen

Nutrition

Calorieën: 314kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 37g | Fat: 14g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Trans Fat: 0.02g | Cholesterol: 123mg | Sodium: 363mg | Potassium: 1078mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 4109IU | Vitamin C: 24mg | Calcium: 85mg | Iron: 2mg

Pin dit recept voor Pasta Toscaanse Kip uit de Multicooker!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot Toscaanse kip

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Kan je hier ook spaghetti of andere pasta voor gebruiken?

    1. Mariska Author says:

      Ja dat kan, dan moet je wel even zelf de tijd uitrekenen met behulp van dit artikel: Pasta koken in de multicooker

      1. Dank je wel!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close