Pastasalade met courgette, lente ui, rucola en knoflookkruim is een heerlijk maaltijd voor een warme dag. Makkelijk van tevoren te maken en simpel op te scheppen als het tijd is om te eten. Gewoon voor thuis, of neem de salade mee naar een zomerse picknick!
Pastasalade met courgette
Deze lekkere pastasalade met courgette bevat veel groene groentes. Zelf koos ik deze keer vlinderpasta, maar je kunt alle soorten pasta gebruiken die een middelgrote vorm hebben. Denk bijvoorbeeld aan fusilli, rigatoni, penne, etc.. Pasta in de vorm van slierten werkt niet zo goed in een pastasalade.
Doordat deze pastasalade geen mayonaise bevat, maar een dressing van extra virgin olijfolie en vers citroensap, blijft het lekker fris. Stukjes parmezaan en de knoflookkruim geven een lekkere bite en crunch. Absoluut geen saai gerecht dus. Dit recept geeft ongeveer 3 porties als je het zo eet, maar als bijgerecht haal je er zeker 4 à 5 porties uit.
Ben je na dit gerecht gek geworden op kruim, probeer dan ook eens Gegrilde asperges met knoflookkruim
Breek alle pasta regels!
Eerder schreef ik over ‘8 beginnersfouten bij het maken van pasta‘, maar bij pastasalade breken we zeker de helft van die regels. Je kookt de pasta namelijk gaar en niet al dente. De pasta wordt niet afgemaakt in de saus en zal dus niet verder garen. Naast het pastawater weggooien, spoelen we de pasta ook nog eens na met koud water. Zo is de pasta meteen koud en zal hij niet zo gaan plakken.
Pin deze Pastasalade met courgette, lente ui en knoflookkruim!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.