Pastasalade met rode pesto en groente

Deel met vrienden en familie

Pastasalade met rode pesto is wat mij betreft het perfecte (na)zomerse gerecht. Lekker fris, bomvol groenten en ook nog eens makkelijk om te maken. Ideaal voor een doordeweekse dag, een picknick of om mee te nemen naar een barbecue. Deze kleurrijke pastasalade is niet alleen een makkelijke maaltijd, maar ook een verrassend gezonde optie.

Pastasalade met rode pesto

Voor deze pastasalade koos ik voor orecchiette, een leuke pastasoort die goed de saus vasthoudt. De rode pesto geeft het geheel een diepe, hartige smaak, en met gegrilde groenten zoals courgette, aspergetips en puntpaprika’s wordt het een volwaardige maaltijd. Helemaal vegetarisch, maar je kunt er natuurlijk altijd nog wat Parmezaanse kaas of rucola aan toevoegen voor een extra smaakboost.

Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor een makkelijke lunch, een lichte avondmaaltijd of een gezond gerecht om te delen met vrienden: deze pastasalade met rode pesto past er perfect bij.

Pastasalade met rode pesto en groente

Pastasalade met rode pesto is wat mij betreft het perfecte (na)zomerse gerecht. Lekker fris, bomvol groenten en ook nog eens makkelijk om te maken. Ideaal voor een doordeweekse dag, een picknick of om mee te nemen naar een barbecue. Deze kleurrijke pastasalade is niet alleen een makkelijke maaltijd, maar ook een verrassend gezonde optie.
Servings 5
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr orecchiette
  • 4 eetlepels rode pesto homemade rode pesto is natuurlijk het allerlekkerst
  • 100 gr aspergetips
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 courgette
  • Olijfolie
  • zout
  • peper

Optioneel

  • Handje rucola of andere sla
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vergeet niet om het kookwater goed te zouten. Giet de pasta af en spoel na met koud water zodat deze niet verder gaart.
    400 gr orecchiette, zout
  • Snijd de puntpaprika in ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes.
    2 puntpaprika’s, 1 courgette
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de groenten kort, ongeveer 3 à 4 minuten.
    100 gr aspergetips, Olijfolie
  • Meng de afgekoelde pasta met de gebakken groenten en de rode pesto. Roer voorzichtig door tot alles goed gemengd is.
    4 eetlepels rode pesto, peper
  • Serveer eventueel met wat rucola en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
    Handje rucola of andere sla, Geraspte Parmezaanse kaas
Author: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans, Mediterraans
Trefwoord: pastasalade

Pin dit recept voor Mediterraanse Pastasalade met rode pesto en groente!

Wil je dit airfryerrecept bewaren? Sla dan deze foto op een van je Pinterest-borden op! Zo vind je het makkelijk terug en inspireer je anderen om dit heerlijke recept te maken.

Rode Pesto Pastasalade

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Deze variatie lijkt me ook heerlijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
© Copyright Flying Foodie
Close