Pastasaus is op vele manieren te maken. Er zijn ook een heleboel hele lekkere recepten. Op dit moment ben ik zelf helemaal gek op pastasaus van geroosterde tomaatjes. Het liefst van die kleine cherry tomaatjes
Pastasaus van gegrilde tomaatjes
Tijdens het roosteren komen er allemaal heerlijke smaken vrij uit de tomaatjes. Het is fascinerend hoe de smaak van groente verandert door het te roosteren. Boven alles is deze saus ook nog eens makkelijk te maken en hoef je er niet veel bij te zijn.
Je kunt allerlei soorten tomaten gebruiken voor deze pastasaus. De kleine tomaatjes geven meer smaak af heb ik het idee. Ook erg lekker is het wanneer je cherrytomaten/romaatjes aan tros kunt krijgen. Het steeltje laat je eraan zitten terwijl je ze roostert.
Je hebt nu een heerlijke basis pastasaus. Lekker voor op een pizza, bij de pasta of bij gewoon op een broodje met gegrilde groentes. De saus zal niet zo donkerrood zijn als pastasauzen die je in winkel koopt, maar de smaak is vele malen beter!
Klinkt lekker, ga ik een keer proberen!
Goed idee 😉
Klinkt lekker! Ga ik zeker eens proberen!
Leuk! Ben benieuwd wat je er van vindt.
Oh wat krijg ik hier honger van, heerlijk! Goed idee om cherrytomaatjes te roosteren, geef net dat subtiele smaakverschil denk ik 🙂
Ja roosteren van groente komt de smaak altijd ten goede 🙂
Ik heb het al in de oven staan!! ruikt heerlijk van de week ga ik coca cola kip maken die ziet er ook heerlijk uit
En is het goed gelukt?
Ja, kleine tomaatjes zijn zo vol smaak! Echt een goed idee.
hoe kan ik deze saus ‘bewaren’ ? het is echt super lekker!! ik heb een kasje waarin ik zelf de tomaatjes groei, en joepie, het zijn er zooooo veel… zeg een paar kilo :-)) heb je misschien een tip?
Met bewaren van deze saus heb ik zelf niet zoveel ervaring. Ik zou denken dat invriezen een goede optie is? Anders wecken?