Pasteibakjes met Brie, Honing en Tijm

Brie, honing en tijm zijn gemaakt voor elkaar. Weet je wat het nog lekkerder maakt? Bladerdeeg! Pasteibakjes met brie zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens super makkelijk in te maken. Pasteibakjes vullen met brie, honing en tijm erbij. Even in de oven en klaar is je voorgerecht!!

Pasteibakjes met Brie Honing en tijm

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik begin al goed in de kerstsferen te komen. Dit recept is ideaal voor iedereen die wat anders op tafel wilt zetten, maar hier geen uren de tijd voor heeft. Een lekker hartig voorgerechtje of als hapje bij de lunch!
Met een voorgerecht ben je er natuurlijk nog niet, dus kijk ook zeker even op onze Kerstpagina voor meer kerstinspiratie.

Wat dacht je bijvoorbeeld:

Ben jij een echte kaasfan? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze recepten voor kaaskrokketjes, gebakken camembert en heerlijke kaasfondue! Zelf kan ik nooit teveel kaas eten.

Pasteibakjes met Brie

Pasteibakjes met Brie, Honing en Tijm

Pasteibakjes met Brie, Honing en Tijm zijn een ideaal voorgerecht. Snel en makkelijk te maken, maar toch super smaakvol.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 min
in de oven 15 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

  • 4 pasteibakjes (of 12 mini)
  • 1 punt romige brie
  • 3 eetlepels honing
  • 4 takjes verse tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor, zoals aangegeven op de verpakking van je pasteibakjes en bekleed de bakplaat met een bakpapiertje.
  • Snijd de brie in kleine stukjes en vul de pasteibakjes hiermee. Ze mogen flink vol zitten, want na het bakken zakt de brie best wat in. Niet te zuinig zijn dus, anders ziet het er erg karig uit.
  • Plaats de pasteibakjes met brie in de voorverwarmde oven en laat ze daar 15 minuten in staan, totdat de brie gesmolten is en de bakjes lekker warm en knapperig zijn.
  • Sprenkel wat honing over elk bakje, rits de tijm van de takjes en sprenkel deze ook over de bakjes. Lekker eten nu ze nog warm zijn!
Auteur: Mariska
Gang: Appetizer, Voorgerecht
Keuken: French
Trefwoord: kerst

 

Pin deze Pasteibakjes met Brie, Honing en Tijm!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Pasteibakjes met Brie, Honing en Tijm

 

Join the Conversation

  1. Uitstekende blog met geweldige foto’s en lekkere recepten.

    Een vraag voor de pasteibakjes met brie en honing; hoe warm zet je de oven?

    Dank je en vrolijk kerstfeest!

    1. Mariska Author says:

      Hi Frank bedankt voor de complimenten. Ik doe ze meestal op 180 graden celcius in de oven.

  2. Is dit ook lekker om koud te eten?

    1. Hi Ilse, ik denk dat het een stuk minder lekker koud is. Het deeg is dan lang niet zo knapperig en je mist het smeuïge van de gesmolten brie.

  3. Kan dit ook met geitenkaas?
    Zo ja, hoe lang doe je ze dan in de oven?

    Groetjes!

    1. Hoi Vera, ja dit kan ook heel lekker met geitenkaas. Ik zou dezelfde tijd aanhouden als met de brie.

      1. Oke dankjewel Mariska

  4. Hoi Mariska,

    Kan de brie met de buitenkant (korst) of moet het zonder de korst in de pastei bakjes?
    Tip, doe er een walnootje bovenop, pas goed in deze combi.

    1. Hoi Herman, die kan je er gewoon aan laten!

      Eet smakelijk ⭐️

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close