Pavlova met Monchou en kersen is een heerlijk knapperig taartje, dat ondanks het schuim nog lekker fris en een tikje romig is. Deze klassieker in een nieuw jasje is een regelrecht succes!
Pavlova met Monchou en kersen
We houden de Monchou-room dit keer lekker fris en niet te zoet, want de pavlova zelf is natuurlijk al behoorlijk zoet. Ben je een échte zoetekauw, dan kun je natuurlijk altijd nog wat extra suiker aan de room toevoegen.
Voor de kersen kun je vlaaivulling gebruiken (makkelijk) of het helemaal zelf maken (lekker!). Neem een grote pot met kersen. Meng het sap van de kersen met 75 à 100 gram suiker, een eetlepel maïzena en breng dit vervolgens aan de kook. Laat het een tijdje pruttelen, tot het lekker dik is geworden, voeg je kersen toe en laat het afkoelen!
Klassieker met een twist
De kans bestaat dat je het al door had, maar deze pavlova’s zijn een variatie op de klassieke no-bake cheesecake: Monchoutaart met kersen (recept). Je kunt deze pavlova ook zeker uitbreiden met wat verkruimelde Bastognekoeken, ontzettend lekker en het geeft wat extra crunch.
Wanneer het richting Pasen gaat, kun je de pavlova’s met Monchou en kersen versieren met kleine gekleurde paaseitjes! Hoe gezellig!
Wil je een nieuwe mixer kopen voor dit gerecht? Dan is het altijd handig om eerst even bij Kopenenvergelijken.nl te kijken.
Pin deze Pavlova met Monchou en kersen
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi,
Hoe lang moeten de pavlova’s in de oven? Er staat voorverwarmen op 80 graden maar niet hoe lang ze erin moeten.
Oh! Ik zie dat dit tekst weggevallen is! Afhankelijk van je oven 1,5 tot 2,5 uur tot je ze makkelijk van het bakpapier kan pellen.