Pavlova met Monchou en kersen

Deel met vrienden en familie

Pavlova met Monchou en kersen is een heerlijk knapperig taartje, dat ondanks het schuim nog lekker fris en een tikje romig is. Deze klassieker in een nieuw jasje is een regelrecht succes!

Pavlova met Monchou en kersen

We houden de Monchou-room dit keer lekker fris en niet te zoet, want de pavlova zelf is natuurlijk al behoorlijk zoet. Ben je een échte zoetekauw, dan kun je natuurlijk altijd nog wat extra suiker aan de room toevoegen.

Voor de kersen kun je vlaaivulling gebruiken (makkelijk) of het helemaal zelf maken (lekker!). Neem een grote pot met kersen. Meng het sap van de kersen met 75 à 100 gram suiker, een eetlepel maïzena en breng dit vervolgens aan de kook. Laat het een tijdje pruttelen, tot het lekker dik is geworden, voeg je kersen toe en laat het afkoelen!

Pavlova met monchou en kersen op roze achtergrond
Mini pavlova's met roomkaas en kersen

Klassieker met een twist

De kans bestaat dat je het al door had, maar deze pavlova’s zijn een variatie op de klassieke no-bake cheesecake: Monchoutaart met kersen (recept). Je kunt deze pavlova ook zeker uitbreiden met wat verkruimelde Bastognekoeken, ontzettend lekker en het geeft wat extra crunch.

Wanneer het richting Pasen gaat, kun je de pavlova’s met Monchou en kersen versieren met kleine gekleurde paaseitjes! Hoe gezellig!

Wil je een nieuwe mixer kopen voor dit gerecht? Dan is het altijd handig om eerst even bij Kopenenvergelijken.nl te kijken.

Pavlova met Monchou en kersen

Pavlova met Monchou en kersen is een heerlijk knapperig taartje, dat ondanks het schuim nog lekker fris en een tikje romig is. Deze klassieker in een nieuw jasje is een regelrecht succes!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

Mini pavlova's

  • 4 stuks eiwit
  • 1 snuf zout
  • 200 gr suiker
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 theelepel azijn of citroensap

Monchou room

  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr MonChou Zacht en Luchtig * zie notitie
  • 1 theelepel vanillepasta
  • 1 eetlepel poedersuiker of meer naar smaak

Toppings

  • taart en vlaaifruit kersen of maak het zelf

Instructies

Pavlova's

  • Verwarm de oven voor op 80 °C
    Wil je sneller pavlova's hebben, dan kun je ook tot 100 graden gaan, maar dan heb je wel de kans dat ze wat verkleuren.
  • Klop het eiwit met je mixer schuimig met een snuf zout en voeg dan beetje bij beetje de suiker en maïzena toe. Klop tot het goed stijf is en de suiker is opgelost.
    4 stuks eiwit, 1 snuf zout, 200 gr suiker, 2 theelepels maïzena
  • Schep tot slot de azijn er doorheen.
    1 theelepel azijn
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en maak hier vier ronde hoopjes op. Probeer in het midden een beetje een holletje te maken.
  • Bak in het midden van de oven tot de pavlova's gaar en droog zijn aan de buiten kant. Afhankelijk van je oven 1,5 tot 2,5 uur tot je ze makkelijk van het bakpapier kan pellen.

Monchou room

  • Klop de slagroom lobbig met vanillesuiker.
    200 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker
  • In een andere kom kloppen we met een garde de Monchou los, samen met vanillepasta en poedersuiker. Proef en voeg naar smaak meer suiker toe.
    200 gr MonChou Zacht en Luchtig, 1 theelepel vanillepasta, 1 eetlepel poedersuiker
  • Schep de slagroom hier voorzichtig doorheen. Je wilt het luchtig houden.

Serveren

  • Schep op elke pavlova wat van je Monchouroom gevolgd door de kersen. Versier eventueel en serveer direct.
    taart en vlaaifruit kersen

Notities

  • bevat dierlijk stremsel
Auteur: Mariska
Gang: Dessert, taartje, toetje, Zoetigheid
Keuken: Westers
Trefwoord: kersen, paasrecept, pavlova, roomkaas, slagroom

Pin deze Pavlova met Monchou en kersen

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Pavlova met monchou en kersen op roze achtergrond

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Bianca van Berlo says:

    Hoi,

    Hoe lang moeten de pavlova’s in de oven? Er staat voorverwarmen op 80 graden maar niet hoe lang ze erin moeten.

    1. Mariska Author says:

      Oh! Ik zie dat dit tekst weggevallen is! Afhankelijk van je oven 1,5 tot 2,5 uur tot je ze makkelijk van het bakpapier kan pellen.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close